Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Επανομής (ΦΩΤΟ)

Μέσα στις ομορφιές της άνοιξης και της αναστάσιμης χαράς του Κύριου μας, οι Επανομίτες τίμησαν όπως αρμόζει τη μνήμη του πολιούχου της Επανομής, Αγίου Νεομάρτυρα Αργυρίου.

Οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα στον ομώνυμο προσκηνυματικό Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο οποίος φέτος προσέδωσε έναν ξεχωριστό πανηγυρικό τόνο στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρα σε συνεργασία τον Δήμο Θερμαϊκού και τους φορείς της περιοχής.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυστόστομος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ποιμενάρχη της Καλαμαριάς για την πρόσκληση και την αγάπη του αλλά και προς τον ευλογημένο λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στις λατρευτικές εκδηλώσεις και για την πίστη του στον Τριαδικό Θεό, επιμένοντας να κρατούν ψηλά τα λάβαρα της πίστεως και της πατρίδας μας.












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον δεσπότη μας που τρέχει παντού να μεταφέρει το μήνυμα του ευαγγελίου.
Καλή δύναμη δεσπότη μου.

Ανώνυμος είπε...

Παντού είναι ο μητροπολίτης μας. Παντού.
Καλή δύναμη Σεβασμιώτατε.
Χριστός ανέστη.