Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά! Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά (εικόνες + video)

Χρόνια Πολλά στην Κεφαλονιά και στους απανταχού Κεφαλονίτες όπου γης! Το νησί μας γιόρτασε σήμερα στα Ομαλά τον Πολιούχο του Αγιο Γεράσιμο και πλήθος πιστών έσπευσε με κατάνυξη και ταπεινότητα να τον προσκυνήσει.

Την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησαν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας Δημήτριος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος και Άρτας Καλλίνικος, στην μεγάλη εκκλησία, ακολούθησε η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου, με το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου και τις φιλαρμονικές της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας» και Σάμης «Θέμος Αμούργης»,την εκκλησιαστική χορωδία υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, το τμήμα προσκόπων, τους φοιτητές της ΑΕΝ, να συνοδεύουν.

Το σκήνωμα σήκωσαν μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάρτσαμος».

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος, ενώ από την ΝΔ στην Κεφαλονιά βρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Λευκάδος κ. Αθανάσιο Καββαδά.

Από την τοπική μας πολιτική ηγεσία το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, περιφερειακοί σύμβουλοι (Σπύρος Γαλιατσάτος, Σουζάνα Πεφάνη) αντιδήμαρχοι (Ευάγγελος Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, Νίκος Παπαδάτος), ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης και της διαδημοτικής Διονύσης Κοκκόσης δημοτικοί σύμβουλοι (Ηλίας Κουρκουμέλης, Γιαννης Λυκούδης, Διονύσης Αραβαντινός, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος), οι πολιτευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Λυκούδης και Παύλος Παπαδάτος, ο εφημέριος της Καθολικής εκκλησίας στην Κεφαλονιά, αλλά και εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Ο κόσμος που βρέθηκε στα Ομαλά ήταν για μία ακόμη φορά πάρα πολύς!

Και του χρόνου, πάντα με υγεία

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες και βίντεο 




















πηγή:inkefalonia.gr.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στο όμορφο νησί μας αδελφοί μου κεφαλλήνες!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΜΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ