Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αντιαιρετικά ε΄ η Παναγία


Τρομάζει κανείς μπροστά στο μέγεθος της κακοποίησης και διαστρέβλωσης της Αγίας Γραφής  την οποία επιχειρούν οι αιρετικοί. Τρομάζει κανείς μπροστά στο μέγεθος της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος που επιχειρείται από ανθρώπους ου ισχυρίζονται ότι μελετούν και στηρίζονται στην Αγία Γραφή. Μένει έκπληκτος κανείς διαπιστώνοντας που οδηγεί ο ανθρώπινος εγωϊσμός και η υπερηφάνεια τον άνθρωπο.

          Πήραν τη ζωή του Θεού, τον ζωντανό λόγο του Θεού και τον έκαναν ιδέες, γνώμες, απόψεις, θεωρίες. Οι χριστιανοί δεν είναι ιδεολόγοι, ούτε ιδεόπληκτοι. Δεν πιστεύουν σε ιδέες και δεν κατευθύνονται από ιδανικά. Οι χριστιανοί ζουν μέσα στο Άγιον Πνεύμα, γιατί είναι κολλημένοι και ενωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία και τρέφονται από τη ζωή της, που είναι ζωή εν Αγίω Πνεύματι.

          Η Εκκλησία είναι κοινωνία προσώπων. Τα πρόσωπα ζουν, επικοινωνούν, συμμετέχουν στη ζωή του Θεού και γι’ αυτό και το ένα  στη ζωή του άλλου. Η Εκκλησία είναι χώρα ζώντων και όχι νεκρών, εκείνοι δε που φεύγουν από τον κόσμο αυτό και είναι μέλη της Εκκλησίας, δεν πεθαίνουν αλλά μεταβαίνουν από το θάνατο στη ζωή, γι’ αυτό μέσα στην Εκκλησία ζώντας, μπορούσε να επικοινωνούμε εν Αγίω Πνεύματι με τους νεκρούς μας, γι’ αυτό και πάντα η αίσθηση του ορθοδόξου χριστιανού ήταν  και είναι ότι ζει συν πάσι τοις αγίοις και τη Θεοτόκω.
γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: