Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δε γλιτώνετε...



     «ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ»

Ωμή δήλωση του Σίμον Πέρες

Ο πρόεδρος του Ισραήλ στη συνέντευξη του στο κανάλι MEGA, στις 4 Αυγούστου 2012, ήταν άκρως αποκαλυπτικός, σαφής και ακριβολόγος, καθώς και προειδοποιητικός, όσον αφορά τα οικονομικά και πολιτικά πράγματα γηγενή και παγκόσμια. Αυτά που είπε ο κ. Πέρες μας τα έλεγαν πριν από χρόνια ο μακαριστός πλέον αρχιμ. Χαρ. Βασιλόπουλος και ο αείμνηστος αγωνιστής Ν. Ψαρουδάκης, στο γνωστό βιβλίο του «Σκοτεινές δυνάμεις και χριστιανισμός».
Στο ερώτημα: Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει μέρα με τη μέρα. Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τη Μ. Ανατολή και για τη χώρα σας; Είναι θετικές;
Απάντηση: Ναι! Πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο…. Που έχει δυσκολίες, αλλά ,μακροπρόθεσμα, ναι. Δεν αλλάζουν μόνο αυτές οι χώρες. Όλες οι χώρες αλλάζουν, διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή, ή θα μείνει πίσω φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και τους άλλους. 
Αντί για εθνική οικονομία, έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια. Έχουμε παγκόσμια οικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση, και εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς έλεγχο της οικονομίας τους. Εάν θέλετε να συμμετέχει, πρέπει να ακολουθήσετε τους νέους κανόνες, οι οποίοι είναι παγκοσμιο ποιημένοι, βασίζονται στην επιστήμη, είναι δημιουργικοί και δεκτικοί στις προσδοκίες της νέας γενιάς».
Τα λόγια του είναι σαφέστατα!
            Τι μας είπε;
-         Όλες οι χώρες αλλάζουν γιατί άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Δηλ. μονόδρομος η παράδοση των εθνών και των λαών στη νέα « σύγχρονη εποχή». Ποιο είναι όμως το κύριο γνώρισμα της Νέας Εποχής; Ο άκρατος, ο πιο βάρβαρος καπιταλισμός που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα.
-         Κάτι πιο σημαντικό: Σε αυτή τη Νέα Εποχή, «έχουμε παγκόσμια οικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους»!
Λόγια ξεκάθαρα: οι λαοί εκλέγουν, «δημοκρατικά» τις κυβερνήσεις τους, αλλά οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούν να ελέγξουν την εθνική οικονομία. Το μόνο που έχουν είναι και μπορούν να κάνουν είναι « να ακολουθήσουν τους καινούργιους παγκοσμιοποιημένους κανόνες», αν δεν θέλουν να μείνουν « φτωχοί και ασήμαντοι»!
            Θα πει κανείς: το εθνικό σύνταγμα, η εθνική νομοθεσία; Τι ρόλο θα παίζουν; Θα αποτελούν μουσειακό υλικό, για τον ιστορικό του μέλλοντος.
            Και ποιος καθορίζει αυτούς τους νόμους;
            Ο κ. Πέρες είναι και πάλι απόλυτα σαφής. Μην αναζητήσετε να δείτε και να μάθετε όνομα προέδρου, πρωθυπουργού, υπουργών κλπ. μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Τέτοιοι ρόλοι είναι περιττοί.
            Το αφεντικό, είναι και θα παραμείνουν αόρατα Οι ενέργειες τους θα είναι ορατές και οι λαοί θα τις βιώνουν στο πετσί τους. Και μην ξεχνάμε την προειδοποίηση του Πέρες. Από αυτά τα αόρατα αφεντικά, από αυτή τη δικτατορία του διεθνούς παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου «καμμιά χώρα δεν μπορεί να γλιτώσει»!
            Σ’ αυτό λοιπόν το -ας το πούμε –ξετσίπωτο μήνυμα του Σιωνιστή ηγέτη ποια πρέπει να είναι η απάντηση των λαών; Φυσικά αντίσταση με όλα τα μέσα. Δεν πρέπει να παραδοθούμε ως πρόβατα επί σφαγή. Τα έθνη και οι λαοί δεν πρέπει να γίνουν πιόνια στη σκακιέρα της παγκοσμιοποιημένης αθλιότητας και βαρβαρότητας.
            Ιδιαίτερα εμείς οι ορθόδοξοι λαοί, που πιστεύουμε, ότι « εκεί που υπάρχει Πνεύμα Κυρίου εκεί υπάρχει και ελευθερία», είναι δυνατόν να υποταχτούμε στην αόρατη δικτατορία των αγορών του μαμωνά; Ασφαλώς όχι!
`          Χρειάζεται αγώνας, αντίσταση και πίστη στη βεβαιότητα της νίκης.  

( «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», φ. 876 )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό και μόνο στη σκέψη...!!!