Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Από τον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας


Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών.

Στον Εσπερινό, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.


Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το χωρίο του Μεγαλυναρίου της Αγίας, "πατέρα λυπούσα τον δυσσεβή, θυγάτηρ εδείχθης Βασιλέως των Ουρανών", τονίζοντας πως η Αγία έγινε θυγατέρα των Ουρανών, διότι έζησε με ευσέβεια και σεμνότητα στην ζωή της. Υπεβλήθη σε μαρτύρια και φυλακίσεις, αλλά δεν έχασε το θάρρος της, διότι την ενίσχυε ο Κύριος. Δεν παρασύρθηκε από το κάλλος και την ομορφιά της, διότι αγάπησε τον Χριστό και έμεινε πιστή στην διδασκαλία Του άχρι θανάτου. Η αγία είναι ένα κόσμημα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας. Οδηγήθηκε στον θάνατο μετά τον αποκεφαλισμό της από τον ίδιο της τον πατέρα, τόνισε ο Θεοφιλέστατος, και προέτρεψε όλους να μην υπολογίζουν κανένα κίνδυνο, μπροστά στην δόξα του Χριστού.

Πηγή: http://episkopos-kernitsis.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά γεμάτα ευλογίες στην ενορία σας.

Ορθόδοξη πίστη και Θ. Ευχαριστία

Κάποιος ευλαβής προσκυνητής ρώτησε κάποτε τον άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, γιατί δεν μπορεί να νοιώσει χαρά με τίποτε. Κι’ εκείνος του α...