Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Από τον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας


Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών.

Στον Εσπερινό, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.


Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το χωρίο του Μεγαλυναρίου της Αγίας, "πατέρα λυπούσα τον δυσσεβή, θυγάτηρ εδείχθης Βασιλέως των Ουρανών", τονίζοντας πως η Αγία έγινε θυγατέρα των Ουρανών, διότι έζησε με ευσέβεια και σεμνότητα στην ζωή της. Υπεβλήθη σε μαρτύρια και φυλακίσεις, αλλά δεν έχασε το θάρρος της, διότι την ενίσχυε ο Κύριος. Δεν παρασύρθηκε από το κάλλος και την ομορφιά της, διότι αγάπησε τον Χριστό και έμεινε πιστή στην διδασκαλία Του άχρι θανάτου. Η αγία είναι ένα κόσμημα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας. Οδηγήθηκε στον θάνατο μετά τον αποκεφαλισμό της από τον ίδιο της τον πατέρα, τόνισε ο Θεοφιλέστατος, και προέτρεψε όλους να μην υπολογίζουν κανένα κίνδυνο, μπροστά στην δόξα του Χριστού.

Πηγή: http://episkopos-kernitsis.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά γεμάτα ευλογίες στην ενορία σας.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία»

Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία» Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου             Έναν από τους λαούς που θαυμάζω είναι ...