Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η εορτή της Υπαπαντής και η γιορτή της μητέρας στην ενορία μας



Η Εκκλησία μας στις 2 Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, εόρτασε την εν αυτή ευρισκομένη Εικόνα με πανηγυρικό τρόπο, μετ’ αρτοκλασίας και θ. κηρύγματος υπό του πανοσιολογιωτάτου  αρχιμ. π. Γερβασίου Παρακεντέ ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών.

          Στο πυκνό εκκλησίασμα μίλησε με γλαφυρό τρόπο αναφερθείς στο γεγονός της Εορτής και προσκάλεσε τους πιστούς να καταστούν κι αυτοί θεοδόχοι, όπως ο άγιος Συμεών, να δεχθούν τον Κύριο ως Φως του κόσμου και φωστήρα πάντων των εθνών.

          Όμως την ημέρα αυτή της Εορτή της Υπαπαντής σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και “η γιορτή της μητέρας”, διότι στο πρόσωπο της Θεοτόκου εκφράζεται στον ύψιστο βαθμό η έννοια της αληθινής μητρότητας.

          Σήμερα βέβαια η εκκοσμικευμένη κοινωνία μας έχει ορίσει εδώ και λίγα χρόνια να εορτάζεται η μητέρα τον μήνα Μάιο, όπως έχει ακολουθήσει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

          Μετά  το πέρας της θ. Λειτουργίας παρετέθη μικρά δεξίωση   στην αίθουσα καφέ του πνευματικού μας κέντρου προς όλο το εκκλησίασμα προς τιμήν την Μητέρων, όπου εκεί μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα χαράς είχαμε την ευλογία να επικοινωνήσουμε, αλλά  να χαρούμε και την παρουσία μητέρων με τα μικρά στην αγκαλιά τους, το οποία με τον τρόπο τους έδιναν τον τόνο της ημέρας.

          Όλοι μας είχαμε την ευκαιρία εκτός των προσφερθέντων κερασμάτων, ν’ ακούσουμε και λόγους επίκαιρους για το πρόσωπο και την προσφορά της μητέρας από την πολύτεκνη πρεσβυτέρα της ενορίας μας κ. Παρασκευή Στανίτσα, η οποία αθόρυβα και  ταπεινά αναλίσκεται για την πνευματική προκοπή των ενοριτών μας.

          Ας ευχηθούμε οι καλές μητέρες  να εμπνέονται από τη φωτεινή μορφή και εικόνα της αγίας Μητέρας Υπεραγίας Θεοτόκου και ν’ αναθρέψουν τα παιδιά τους “εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου”.

                                                                             Εκ του Ιερού ΝΑΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.