Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ"


ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Την παρελθούσα Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά (άφρονα πλούσιου) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον ιερό Ναό μας, "ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ", για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τους ελαχίστους εν Χριστώ αδελφούς μας.
            Τελέσθηκε Θ. Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας υπέρ υγείας των μελών του προνοιακού έργου, των ενδεών και απόρων και των συνεργατών μας στο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας.
            Έγινε ο ετήσιος απολογισμός του ενοριακού προνοιακού έργου προς ενημέρωση των πιστών μας, αλλά και για να οργανώσουμε αρτιότερα το έργο της αγάπης, γιατί σήμερα οι ανάγκες είναι πολλές και η φτώχεια και η ανέχεια κτυπούν πολλές πόρτες.
            Πάντως νοιώθουμε ικανοποιημένοι από το επιτελεσθέν έργο, γιατί παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες  που επικρατούν, οι πιστοί με την ευαισθησία που τους διακρίνει  καταθέτουν την καρδιά τους για ν’  ανακουφίσουν τους συνανθρώπους τους που ταλανίζονται από ανέχεια και φτώχεια.
            Εμείς αισθανόμαστε συγκινημένοι από την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μας όσον αφορά την διαχείριση  της  αγάπης των, και αυτό μας κάνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί  στη δίκαιη διανομή της.
            Ειδικότερα οι ανάγκες που καλύφθηκαν το διάστημα αυτό αφορούν : οικονομικές ενισχύσεις, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, επιδότηση ενοικίων, φάρμακα, τρόφιμα κ.α. Το σημαντικότερο είναι η παροχή τεσσάρων χιλιάδων μερίδων φαγητού ( 4.000) σε απόρους ενορίτες μας. Το συνολικό ποσόν που διατέθηκε για όλες αυτές τις παροχές ανήλθε στις τριάντα επτά (37.000) χιλ. Ευρώ περίπου.
            Επί πλέον για ν’  αντιμετωπισθεί επαρκέστερα  η ανέχεια πολλών νοικοκυριών που στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα, ανακοινώσαμε την λειτουργία ενός μόνιμου «ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ», το οποίο θα λειτουργεί μία ή δύο φορές το μήνα προσφέροντας τρόφιμα στους μη έχοντας
            Οι προμήθειες του «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» θα καλύπτονται από τα έσοδα του Φιλόπτωχου Ταμείου και από τις προαιρετικές προσφορές των ενοριτών μας. Και η ελάχιστη προσφορά είναι σημαντικότατη σ’ αυτές τις οδυνηρές μέρες που ζούμε.
            Μετά τη Θ. Λειτουργία το Φιλόπτωχο Ταμείο πρόσφερε σ’ όλους τους πιστούς πρωινό καφέ και κέρασμα. Η ατμόσφαιρα ζεστή, ευχάριστη, οικογενειακή, αδελφική, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.
            Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής, ιδιαίτερα τις κυρίες της προνοίας, και σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι της αγάπης και της προσφοράς. Να στρατευτούμε στο ωραίο αυτό άθλημα που καταξιώνει την ύπαρξη μας ως παιδιών του Θεού ,κοινού Πατέρα  μας.

            Πρωτ. Γ. Σταν.







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο έργο επιτελείται στην Αγία

Βαρβάρα στον τομέα του φιλοπτώχου!

Η Αγία Βαρβάρα να σας χαρίζει δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το έργο που κάνετε!Συνεχίστε έτσι!
Και η νεολαία της ενορίας,πάντως,φανταστική..........