Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΙΣΗ


                        Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που συντελούνται στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και οι οποίες καταπονούν τον Ελληνικό Λαό.
            Αυτή την ώρα της ευθύνης, η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί με πατρική αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό για να τονίσει και υπογραμμίσει ότι:
            Α. Στην κλίμακα των αξιών της ζωής δεσπόζουσα θέση έχει η αγάπη προς την πατρίδα. Γ’ αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της πατρίδος και της ευημερίας του Λαού της , της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλότιμου των πολιτών.
            Η Εκκλησία δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τον Λαό,  για τις ανάγκες του οποίου πάντοτε νοιαζόταν και τις οποίες και σήμερα, καθημερινά αγωνίζεται να ικανοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
            Αυτή την αξία της αγάπης προς την πατρίδα πρέπει να υπηρετήσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν.
            Β. ο Λαός μας στο παρελθόν συμπεριφέρθηκε με θαυμαστή ωριμότητα, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη  από αυτή την αλληλεγγύη για να στηριχθούν οι αδύναμοι, να ανακουφισθούν οι άνεργοι και να μην ολιγοψυχήσουν οι εμπερίστατοι και οι παντοειδώς πληττόμενοι από αυτή την πρωτοφανή κρίση, και ιδίως οι νέοι.
            Γ. Οφείλουμε να ατενίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Όλοι, όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον, με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και αξιοποιήσεως όλου του υλικού και πνευματικού πλούτου του τόπου.
            Δ. Ας μην λησμονούμε ότι Κύριος της ζωής και της ιστορίας είναι και παραμένει ο Ζων και Αληθινός Θεός. Αυτός δεν εγκαταλείπει τον κόσμο και κυρίως αυτούς που ελπίζουν σε Αυτόν και του εμπιστεύονται τη ζωή τους.
            Προς Αυτόν στρεφόμαστε, ζητώντας προστασία και βοήθεια.

            ( « ΕΚΚΛΗΣΙΑ»)

2 σχόλια:

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Η διοικούσα Εκκλησία το έχασε το τραίνο. Ας τρέξει σε άλλο σταθμό μήπως και το προλάβει.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Δεν θα διαφωνήσω κατά βάσιν.
Υπάρχουν όμως ακόμα περιθώρια παρέμβασης!