Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη αγάπης


ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΞΗ  ΚΥΡΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΓΗΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΚΕΠΗΣ






 
           Το  Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας σε συνεργασία με τη Σύναξη Κυριών της Ενορίας της οποίας υπεύθυνη είναι η πρεσβ. κ.  Παρασκευή Στανίτσα, την Tετάρτη το απόγευμα πραγματοποίησαν φιλανθρωπική επίσκεψη στο Ευγηρείο της Αγίας Σκέπης στην Αρόη Πατρών.
          Την αποστολή συνόδευε ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας με τα μέλη της ενοριακής πρόνοιας.
         Τελέστηκε Ι. Παράκληση στον ομώνυμο Ι. Ναό και εκφωνήθηκε σύντομη ομιλία σχετικά με τα αρνητικά και θετικά του γήρατος προς τα μέλη των  επισκεπτών.
         Στη συνέχεια μετά το πέρας της Ι. Παρακλήσεως ξεναγηθήκαμε από τους υπευθύνους του Ιδρύματος στους εσωτερικούς χώρους και επικοινωνήσαμε αδελφικά κι εγκάρδια με τους τροφίμους των οποίων η χαρά ήταν έκδηλη στα γεροντικά πρόσωπα τους.
       Η ικανοποίηση και η έκπληξη  ήταν μεγάλη για όλους μας τόσο για τη θαυμάσια λειτουργία του Ευγηρείου όσο και από την εγκάρδια υποδοχή που απολαύσαμε από το προσωπικό και τους σεβαστούς ενοίκους οι οποίοι μας δεξιώθηκαν προσφέροντας μας ένα νοικοκυρεμένο απογευματινό.
  Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ναού και οι Κυρίες εξέφρασαν την αγάπη τους και τη συμπάθεια τους προς τους ηλικιωμένους αδελφούς προσφέροντας συμβολικά από το περίσσευμα και τον καρπό  της αγάπης των.
Ανεπιφύλακτα μπορούμε να ομολογήσουμε για την εντυπωσιακή όντως οργάνωση και λειτουργία του Ευγηρείου αυτού, στοιχεία που το αναδεικνύουν σε κορυφαίο χώρο ανάπαυσης των «κοπιόντων και πεφορτισμένων» της ζωής».
         
          Πρωτ. Γερ. Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: