Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Υπόδειγμα πολιτικού




       Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης –Ν. Αμερική- αποτελεί παράδειγμα πολιτικού. Ο εξαίρετος αυτός άνθρωπος δωρίζει το περίσσευμα του μισθού του κάθε μήνα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα. Το κράτος του παρέχει μηνιαίως περί τα 12.500 δολάρια, σύμφωνα με τη δήλωσή του, κι αυτός κρατεί για τον εαυτό του 1.250 δολάρια! Και αυτό που εκπλήσσει περισσότερο, είναι ο τρόπος του σκέπτεσθαι του Εξοχ. κ. Προέδρου, καθώς αναφέρει σε συνέντευξη του: «Τι να τα κάνω εγώ τόσο χρήματα, όταν οι περισσότεροι Ουραγουανοί ζουν με λιγότερα;». Ο ίδιος κυκλοφορεί με ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο και η σύζυγος  του, γερουσιαστής, ενστερνίζεται τις απόψεις του συζύγου της και δωρίζει μέρος του μισθού της σε διάφορα ιδρύματα.
     Η Ουρουγουάη είναι από τις πλέον σταθερές, πολιτικώς και οικονομικώς, χώρες και φυσικά είναι άγνωστες εκεί οι λέξεις «μαύρο χρήμα», «διαφθορά», «μίζες» και «οφσόρ εταιρείες».
   Να έχει επηρεαστεί από το αθάνατο αρχαίο ελληνικό πνεύμα; Γιατί όπως μαθαίνουμε, οι Ουρουγουανοί είναι από τους πλέον φιλέλληνες και ελληνολάτρες. Διδάσκουν την ελληνική γλώσσα, ακούγονται τα ελληνικά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα ραδιόφωνα, στους δρόμους, πανηγυρίζουν στις δικές μας εθνικές επετείους, της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, μέχρι και η σημαία τους έχει στοιχεία ελληνικά.
  Ας παραδειγματιστούν και οι ημέτεροι  πολιτικοί, ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον υπέροχο προδομένο Ελληνικό λαό, ας πάρουν απόφαση να τον υπηρετήσουν με συνέπεια και εντιμότητα, για να έλθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας. 

 Πηγή: «ΛΥΔΙΑ», τ. 477

Δεν υπάρχουν σχόλια: