Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το ξέσπασμα της χριστιανικής φιλανθρωπίας




      Το προηγούμενο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, είχε ορισθεί ως ημέρα συγκέντρωσης υλικών αγαθών, τροφίμων, ειδών ένδυσης, φαρμάκων κ. ά. στην πλατεία Γεωργίου Πατρών.

          Της κινήσεως ηγείτο κυρίως η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, ο Δήμος και το Εμπορικό  Επιμελητήριο, με το σύνθημα : «Δώσε το παρόν». Από το πρωί έως το απόγευμα είχε στηθεί ένα πανηγύρι αγάπης και ανθρωπιάς από ανθρώπους κάθε ηλικίας  που έφταναν από κάθε γωνιά της πόλης για ν’ αποθέσουν τα ανεξάντλητα αποθέματα της αγάπης των υπέρ των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας.
          Το αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας αγάπης υπήρξε εντυπωσιακό. Η θαυμαστή αλιεία ανέλπιστη, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση των  υπευθύνων του Κοινωνικού Τομέα και της Τράπεζας Τροφίμων συγκεντρώθηκαν δέκα πέντε (15) τόνοι τρόφιμα, δέκα (10) τόνοι ρούχα, φάρμακα κ.α. είδη για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Τροφίμων, τα οποία επαρκούν για τις ανάγκες των απόρων μέχρι το Πάσχα. Η χριστιανική αγάπη έδειξε για άλλη μια φορά το φωτεινό της πρόσωπο για ν’ ανακουφίσει πονεμένους και ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας από τη στέρηση των αναγκαίων του καθ’ ημέραν βίου.
          Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους τοπικούς  φορείς και ιδιαίτερα την αποφασιστική και θετική παρέμβαση της Ι. Μητροπόλεως δια του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, άκρως ευαίσθητου σε θέματα ανθρωπιάς και χριστιανικής αγάπης, καθώς και στους άλλους φορείς της πόλης μας. Δεν μπορούμε όμως να μην υπογραμμίσουμε τη συγκινητική και πρόθυμη ανταπόκριση των χριστιανών μας που σε εποχές δύσκολες  πρόσφεραν από το περίσσευμα ή και το υστέρημα της αγάπης των.
          Όπως φάνηκε ο ορθόδοξος λαός μας είναι βαθιά διαποτισμένος από το ευαγγελικό πνεύμα που καλλιεργεί  την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι η ελεημοσύνη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αναδεικνύεται εξαιρετική αρετή, που όταν εφαρμόζεται με ευαγγελικό τρόπο ολοκληρώνει την πίστη μας και την γνήσια προσευχή μας, δηλ. την ορθόδοξη ευσέβειά μας.  

π. γ. στ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: