Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΚΡΑΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ


(Εξ αφορμής του απάνθρωπου εγκλήματος των τζιχαντιστών στην Παλμύρα)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τα απάνθρωπα εγκλήματα των τζιχαντιστών.  Το πρόσφατο αποτρόπαιο έγκλημα των τζιχαντιστών με τον αρχαιολόγο ερευνητή Χάλεντ Άσαντ στην Παλμύρα (82 ετών) ήταν ακόμα ένα έγκλημα στο πλήθος των εγκλημάτων των φανατικών μουσουλμάνων.   Οι τζιχαντιστές τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το σώμα του σε κίονα στην κεντρική πλατεία.
  Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες από το πλήθος των απάνθρωπων εγληματικών ενεργειών των τζιχαντιστών σε βάρος Χριστιανών και όχι μόνο. Οι ισλαμικές φρικαλεότητες των τζιχαντιστών  από αντλούν το τόσο μένος;  Ποιος αμφιβάλλει ότι η βία των τζιχαντιστών  έλκει την καταγωγή της από τις βίαιες υποδείξεις του ανίερου κορανίου. Το κοράνι είναι γεμάτο  από βιαιότητες.  Εξάλλου και η ετυμολογία τη λέξης τζιχάτ παραπέμπει στην ισλαμική  φράση «ιερός πόλεμος».
 Ιδού οι κορανιακές προτροπές τι  υποδεικνύουν:
«Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».
«Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».
«Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες».
«Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία»
«..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους,  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους».
«Όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό».
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε»
«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε…κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους.  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»;  Τρόποι έκφρασης ή απάνθρωποι και βίαιοι τρόποι έκφρασης;
 Από πού έλκουν οι εγκληματικώς αυτοκτονούντες τζιχαντιστές, το θράσος των ενεργειών τους;  Iδού τι λέει τι ανίερο κοράνι  : «Αν τους ορίζαμε την αυτοχειρία ή την εγκατάλειψη των κτημάτων τους, λίγοι από αυτούς θα το έκαναν.  Ωστόσο, εκτελώντας τη θέληση του Αλλάχ θα ήταν προς όφελός τους και η πίστη τους θα στερεωνόταν».
 Όταν όμως αναφερόμαστε σε φανατικούς μουσουλμάνους θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την υπαγορευόμενη κορανιακή βία αυτοί την εφαρμόζουν. Η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών έλκει την καταγωγή της από την απάνθρωπη κορανιακή βία.

 Δεν είναι εμμονή να αναφερθούμε στην  υπόδειξη του Μητροπολίτου Μόρφου, στην συνέντευξη που μας λύπησε ότι «Οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι δικαίωμα των νέων Τουρκοκυπρίων να διαβάσουν το κοράνι» και όταν η δημοσιογράφος ρώτησε  «Ναι, αλλά αυτό θα βοηθήσει τον τόπο;», η απάντηση του Μητροπολίτου πρόσθεσε λύπη στη λύπη μας : «Αυτό που λέτε είναι φασιστική αντίληψη.  Τι σημαίνει θα  βοηθήσει τον τόπο…Γιατί να μην βοηθήσει;  Εγώ κάποτε διάβαζα το Κεφάλαιο του Μαρξ και με βοήθησε να πάω μετά να διαβάσω το Ευαγγέλιο.  Ποιος ξέρει τι βοηθά, πως κτίζεται, πως δομείται μια σκέψη;  Ποιος είναι αυτός, ο  οποίος θα καταρτίσει έναν κατάλογο με βιβλία που θα βοηθήσουν την επανένωση του τόπου;  Αυτό δεν είναι ελευθερία…».   Είναι ανάρτηση αυτή για ‘’βοήθεια’’; Ποια βοήθεια μπορεί να υπάρξει από το ανίερο κοράνι, που είναι γεμάτο από υποδείξεις για βιαιότητες. Όσον αφορά την αναφορά «Αυτό που λέτε είναι φασιστική αντίληψη», θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι και προσεκτικά να μη διαβάσει κανείς το ανίερο κοράνι, θα αντιληφθεί το πλήθος των φασιστικών υποδείξεων-διατάξεων που υπάρχουν και που καταστρατηγούν τη θεόδοτη ελευθερία του ανθρώπου. Ιδού σε τι βοηθεί το κοράνι. Σε μια ακράτητη και απάνθρωπη βία οδηγεί.



www.inaa.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να φυλάει από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Ανώνυμος είπε...

Το κοράνι είναι ένα ιερό πολεμικό βιβλίο που διατάζει τους πιστούς μουσουλμάνους να σκοτώνουν τους άπίστους όσους Δηλαδή δεν είναι μουσουλμάνοι.
Και μεις τους ανοίγουμε τα σύνορα μας τους υποδεχόμαστε στα νησιά μας χωρίς έλεγχο χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι και τι θέλουν.
Μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς.