Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά: «Να μην ακούμε ανοησίες»


Δεν είναι απόφαση του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της, δήλωσε δηκτικά ο αρχιεπίσκοπος Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Δεν είναι του υπουργείου (Σημ. η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε αναφερόμενος στην κυρία Αναγνωστοπούλου ο κ.Ιερώνυμος, αμφισβητώντας εάν  έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του…  Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» επεσήμανε καυστικά.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται. «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε» κατέληξε ο κ.Ιερώνυμος, που είναι η πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες εκλογές που παρεμβαίνει δημόσια, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ.Μακαρίου, όπου το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος. Σήμερα το πρωί ο ίδιος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στη θέση Παπαδοπούλες στην κορυφή του Μπέλες, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία. Το παρεκκλήσι κτίστηκε με δαπάνες του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, ως εκπλήρωση τάματος όταν το 1962 υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο ίδιο ακριβώς σημείο και σώθηκε από βέβαιο θάνατο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μπράβο στον Ιερώνυμο τα είπε έξω από τα δόντια.
Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας.
Έτσι!!!