Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αρχιμ. π. Πέτρος Μποζίνης εξελέγει επίσκοπος Τρωάδος



          Άλλος ένας εξαίρετος κληρικός μας, φίλος και γνώριμος από παλιά, ανήλθε στον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του επισκόπου Τρωάδος ως βοηθός Μητροπολίτου Βελγίου, του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
          Η εκλογή  και η ανύψωσή του σε αρχιερέα μας αιφνιδίασε, αλλά και μας χαροποίησε για τη μεγάλη τιμή που επεφύλαξε ο Θεός στον εκλεκτό δούλο Του.
          Ο π. Πέτρος δεν έχει ανάγκη από τα φτωχά και συμβατικά λόγια μας. Η όλη του πολιτεία, η συνετή ζωή του, το άψογο εκκλησιαστικό του ήθος, ο ασκανδάλιστος, ήρεμος, γαλήνιος και αφανής βίος του, τα πνευματικά και  μορφωτικά προσόντα του νέου ταλαντούχου κληρικού της Εκκλησίας μας, μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
          Εμείς από την πλευρά μας χαιρόμαστε εκ μέσης καρδίας για την ευλογία  του Θεού στον ταπεινό και αθόρυβο, αλλά τόσο μεστό και ουσιαστικό κληρικό της Εκκλησία μας.
          Λυπούμαστε βέβαια που εγκαταλείπει την τοπική μας Εκκλησία, στην οποία τόσα πολλά προσέφερε αθόρυβα και ταπεινά κατά τη διάρκεια της διακονίας  του, αλλά και χαιρόμαστε, γιατί γενικά η Εκκλησία μας κέρδισε ένα ταλαντούχο και άξιο κληρικό που έχει πολλά να προσφέρει από τη νέα του θέση.
          Ευχόμαστε καλή και καρποφόρα διακονία υπηρετώντας γνήσια και ορθόδοξα το λαό του Θεού.
Με αδελφική αγάπη και εκτίμηση

         

                               π. Γερασιμάγγελος, 
    πνευματικός συνεργάτης και συνοδοιπόρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κείμενο!
Άξιος ο νέος Ιεράρχης της εκκλησίας του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος

Ανώνυμος είπε...

Άξιος νέος ιεράρχης και του ευχόμαστε Καλή διακονία στο σώμα του Ιησού Χριστού την εκκλησία.
Άξιος!!!