Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για να απαγορευτούν οι λέξεις «σύζυγος» και «γυναίκα» ως αντι-ομοφυλοφιλικές


Με φρέσκια την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με το γάμο ομοφυλοφίλων, οι Δημοκρατικοί στην Καλιφόρνια έχουν εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις λέξεις «σύζυγος» και «γυναίκα» από το να χρησιμοποιηθούν σε ομοσπονδιακό νόμο επειδή είναι «έμφυλοι όροι» και κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων ατόμων. Οι λέξεις σύζυγος και γυναίκα είχαν διαγραφεί από το νόμο του κράτους στην Καλιφόρνια το περασμένο έτος, προκειμένου να φιλοξενήσει τον γάμο ομοφύλων.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που προτείνεται από πάνω από δύο δωδεκάδες Δημοκρατών, ο ίδιος νόμος θα αιτηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το νομοσχέδιο, που εισήγαγε η Δημ. Lois Capps, θα εισαγάγει νέους όρους “ουδέτερου φύλου” (gender neutral) όπως “σύντροφος” ή “παντρεμένο ζευγάρι.” «Η τροποποίηση του κώδικα για το νόμο περί Ισότητας του Γάμου αναγνωρίζει ότι οι λέξεις στους νόμους μας έχουν νόημα και μπορεί να συνεχίσουν να αντικατοπτρίζουν την προκατάληψη και τις διακρίσεις, ακόμα και όταν καθίσταται άκυρες από το ανώτατο δικαστήριο μας”, δήλωσε η Capps. “Οι αξίες μας ως χώρα αποτυπώνονται στη νομοθεσία μας. Έχω συγγράψει αυτό το νομοσχέδιο, επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη ο ομοσπονδιακός μας κώδικας να αντανακλά την ισότητα όλων των γάμων.” Η Capps είπε ότι η τροποποίηση της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε ήταν αναγκαία για να ληφθεί υπόψη “η ισότητα όλων των γάμων” μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του περασμένου μήνα για τους γάμους ομοφυλοφίλων που ανέθεσε σε όλες τις πολιτείες να χορηγήσουν άδεια στους γάμους ομοφυλοφίλων.
“Τώρα που ο υποχρεωτικός γκέι γάμος είναι ο νόμος, χάρη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, οι φιλελεύθεροι βγαίνουν έξω από την εν λόγω απόφαση για να δούν πού αλλού μπορούν να εξαναγκάσουν την ατζέντα του γκέι λόμπι στη χώρα”, γράφει ο Todd Warner Huston. Εν τω μεταξύ, ένας δικαστής στο Δημοτικό Δικαστήριο του Τολέδο οποίος αρνήθηκε να παντρέψει ένα ιδίου φύλου ζευγάρι εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων ζητά τη συμβουλευτική γνώμη από το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο για το αν μπορεί να εξαιρεθεί από την εκτέλεση γκέι γάμων. “Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, αρνήθηκα να παντρέψω ένα μη-παραδοσιακό ζευγάρι κατά τη διάρκεια της ανάθεσης των καθηκόντων μου. Η απόκλιση βασίστηκε σε προσωπικές και χριστιανικές μου πεποιθήσεις που έχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ζητώ συγγνώμη στο ζευγάρι για την καθυστέρηση που βίωσαν και τους ευχόμαστε το καλύτερο”, είπε ο δικαστής C. Allen McConnell, ένας δημοκράτης, σε μια δήλωση. Το ομοφυλοφιλικό γκρουπ Ισότητα στο Τολέδο, δήλωσε ότι το ζευγάρι “ταπεινώθηκε” από το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκαν από άλλο δικαστή λίγο αργότερα. Η Capps είπε ότι το νομοσχέδιο της θα έχει και άλλα οφέλη, αν γϊνει νόμος. Σε ένα παράδειγμα, σημείωσε ότι η νομοθεσία των ΗΠΑ λέει ότι είναι παράνομο να απειλήσεις τη σύζυγο του προέδρου, αλλά δεν λέει τίποτα για το σύζυγο του προέδρου. Το “Νομοσχέδιο Capps” θα αναπροσαρμόσει τον κώδικα ώστε να είναι παράνομο να απειλήσεις τον σύντροφο του προέδρου”, ανέφερε το γραφείο της.

Σε περίπτωση που η Κλίντον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2016, ο Μπιλ Κλίντον μπορεί να ονομαστεί ως ο «πρώτος σύντροφος». Ανάλογα μέτρα έχουν εισαχθεί από την Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας, η οποία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους πελάες ως Mx (Mixter), αντί του Mr, Ms, Miss (Κύριος, Κυρία, Δεσποινίς) που υποδηλώνουν φύλο.


www.tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: