Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Ο διωγμός των χριστιανών συνεχίζεται αμείωτος


   Ο χριστιανισμός είναι σήμερα η πλέον διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο και αυτό γίνεται παραδεκτό ακόμη και από εκείνους που δεν διάκεινται διόλου φιλικά απέναντί του. Τους αναγκάζουν οι αριθμοί. Όσους τα λέγαμε και τα γράφουμε αυτά πριν από λίγα χρόνια μας θεωρούσαν το λιγότερο μεροληπτικούς.
     Το 2014 δολοφονήθηκαν 4.344 χριστιανοί για λόγους που συνδέονται με την πίστη τους, ενώ 1062 εκκλησίες έγιναν στόχος επίθεσης, με αποτέλεσμα την ολική ή μερική καταστροφή τους. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι πλέον οι χριστιανοί πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, αριθμός που αυξάνει καθημερινά. Εκατό ως εκατόν πεντήκοντα  εκατομμύρια χριστιανοί στον κόσμο στερούνται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Το ανησυχοτικότερο είναι ότι τα πράγματα χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν. Ο αριθμός των χριστιανών που δολοφονήθηκαν το 2014 είναι διπλάσιος από εκείνον το2013. Ο διωγμός των χριστιανών συντελείται κυρίως στις ισλαμικές χώρες, δεν περιορίζεται όμως σ’ αυτές. ΄Αγριος είναι, επί παραδείγματι, ο διωγμός τους στην κομμουνιστική Β. Κορέα. Από το 1953 και εξής δεκάδες χριστιανοί έχουν εκτελεστεί ή εγκλειστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ το 2014 η σύλληψη ενός Νοτιοκορεάτη ιεραποστόλου προκάλεσε τη φυλάκιση, τα βασανιστήρια και την εκτέλεση δεκάδων χριστιανών.

Σ. Ζουμπουλάκης, «Σύναξη» τ. 136


Έτσι για να μην νομίζουμε ότι βρισκόμαστε μακριά από τη εποχή του Διολητιανού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Εκτρώσεις: Η φρικώδης σιωπηλή γενοκτονία!

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Η ΦΡΙΚΩΔΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Η ζωή, το μεγάλο και δυσεπίλυτο μυστήριο! Ένα μυστήριο, απέναντι στο οποίο ο άνθρωπος στάθ...