Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ





Για το φλέγον ζήτημα της καύσης των νεκρών ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αχαΐας.
Η δηλώσεις έγιναν με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων για δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην πόλη των Πατρών.
Ο Θεοφιλέστατος στις δηλώσεις του τόνισε πως διαμαρτυρόμαστε έντονα ως Εκκλησία για τον κατήφορο που έχει πάρει η Ευλογημένη μας Πατρίδα, υπογραμμίζοντας πως πλέον ο πόλεμος ενάντια της Εκκλησίας είναι φανερός και πως η καύση και όλα τα νέα ήθη (σύμφωνο συμβίωσης, πολιτικός γάμος κ.α.) δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνορθόξη παράδοσή μας. Ο Κύριος μας, ο Σαρκωμένος Θεός της Αγάπης, ο σταυρωθείς και αναστάς εκ νεκρών ενταφιάστηκε, ομοίως οι Άγιοι  Απόστολοι και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα του ανθρώπου καθώς αυτό αποτελεί κατοικιτήριο του Αγίου Πνεύματος. Αν δεν υπήρχε η ευλογημένη παράδοση της ταφής θα είχαμε στερηθεί τους πολύτιμους θησαυρούς της πίστεως μας που είναι τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο
Ωραίος