Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Οι Γυναικείες Συνάξεις της Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μονή Ομπλού(Φώτο)



          Την παρελθούσα Πέμπτη το απόγευμα, 18 Φεβρουαρίου, οι Γυναικείες Συνάξεις της Ενορίας μας πραγματοποίησαν επίσκεψη-προσκύνημα στην ιστορική και παλαίφατη Ι. Μονή Ομπλού, η οποία πρόσφατα γιόρτασε με πολλή επιτυχία και  λαμπρότητα  για τα επτακόσια χρόνια από την ίδρυση της στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων.

Σ’ αυτή λοιπόν την ιστορική Μονή βρεθήκαμε το απογευματινό της Πέμπτης, όπου παρακολουθήσαμε τις ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκον.

          Στην Ι. Μονή, εκτός των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται εκεί, τα οποία  με πολλή ευλάβεια προσκυνήσαμε, είναι θησαυρισμένη και η ι. Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, πιστόν αντίγραφο της Θεοτόκου που βρίσκεται στην Ι. Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρου, η άφιξη της οποίας έγινε δεκτή με πάνδημη υποδοχή και θα παραμένει εσαεί ως ευλογία της περιοχής μας.

          Μετά τις ι. Ακολουθίες περάσαμε στο παραδοσιακό αρχονταρίκι όπου ο  ηγούμενος της Μονής αρχιμ. Νεκτάριος μας δεξιώθηκε με πολλή χαρά και με πολλές ευλογίες. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους προσκυνητές αναφέρθηκε στην ιστορία της Ι. Μονής δι’ολίγων καθώς και λόγους πατρικούς και παρακλητικούς προς οικοδομή.

          Το προσκύνημα αυτό μας αποζημίωσε γιατί βρεθήκαμε σ’ ένα μοναστηριακό χώρο που ευωδιάζει από τη χάρη και την ευλογία της Θεοτόκου, απαραίτητα πνευματικά εφόδια για την άσκηση της πνευματικής μας ζωής.

          «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς»



          π. Γ.

 












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίες προσπάθειες ποιμαντικές ενοριακές.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην ενορία.
Ποικίλο ιεραποστολικό σημαντικό έργο επιτελεί η Αγία Βαρβάρα.