Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Σώσε τον κόσμο !!! Σβήσε το φως !!!

Οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ!!!


Πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα, αν θέλουμε τα παιδιά μας στο μέλλον να μπορούν να αναπνέουν καθαρό αέρα και να πίνουν καθαρό νερό.


Με πρωτεργάτη την Αυστραλία διοργανώνεται για το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Για μια ώρα, μέχρι τις 9.30 πρέπει όλοι μας να κλείσουμε τα φώτα. Να βοηθήσουμε και μεις στον περιορισμό της εκπομπής τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με την εντυπωσιακή συμμετοχή της στην Ώρα της Γης. Το δυναμικό «παρών» περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι «βρέθηκαν» στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά.

Ο Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας Πατρών ήδη από τις 20 Μαρτίου έχει δηλώσει συμμετοχή στην παγκόσμια κινητοποίηση.

Δήλωσε και εσύ τώρα συμμετοχή εδώ : http://www.earthhour.org/signup/gr:el

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι η εκκλησία έχει λόγο για τέτοιυ είδους κοσμικές δραστηριότητες.
Λάθος "Αγ.Βαρβάρα"...Εκανες λάθος.
Μοναδική έγνοια της εκκλησίας είναι ο αγιασμός του ανθρώπου. Η Θέωσή του. Οχι οι κλιματολογικές αλλαγές.
ΛΑΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, διάβασε το μήνυμα του Πατριάρχη και αν μπορείς να καταλάβεις , κατάλαβες.
Ξέφυγε επιτέλους από την σωτηρική σου καταγωγή που σε κατατρύχει συνεχώς. Ζήσε επιτέλους, γιατί εκεί μέσα σε έχουν έχουν σκοτώσει ήδη.

Μήνυμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου διά τήν ΩΡΑΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.



Ἡ περιβαλλοντικὴ κρίσις, ἡ ὁποία μαστίζει τὸν πλανήτην μας ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον, ἀποτελεῖ ἕν ἐκ τῶν σημαντικωτέρων προβλημάτων τῆς ἀνθρωπότητος, μαζὶ μὲ ἐκεῖνα τῆς πτωχείας καὶ τῆς ἀπουσίας τῆς εἰρήνης. Ὅπως ὅμως δύναται νὰ διαπιστώσῃ καὶ ὁ πλέον δύσπιστος, ἡ κλιματικὴ ἀλλαγὴ ἀποτελεῖ ἀδιάψευστον ἀπόδειξιν ὅτι ἡ περιβαλλοντικὴ κρίσις εἶναι τὸ κατ’ ἐξοχὴν οἰκουμενικὸν καὶ πανανθρώπινον πρόβλημα, καθὼς ἐπηρεάζει κάθε γωνίαν τῆς γῆς καί, βεβαίως, κάθε ἄνθρωπον, πτωχὸν ἢ πλούσιον, νέον ἢ ἡλικιώμενον.

Ἡ συλλογικὴ δρᾶσις διὰ τὴν ἀποτροπὴν τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς, τῆς ὁποίας αἱ ἐπιπτώσεις θὰ ἀποβοῦν, κατὰ τὰς ἐκτιμήσεις τῶν ἐπιστημόνων, καταστροφικαὶ διὰ τὰ οἰκοσυστήματα, τοὺς φυσικοὺς πόρους καὶ τὰς ἀνθρωπίνας κοινότητας, ἀποτελεῖ κορυφαίαν ἐκδήλωσιν ἀλληλεγγύης καὶ ἑνότητος, ἐνώπιον μιᾶς καταστροφῆς. Ὀφείλομεν δὲ πάντες νὰ ἐνθυμούμεθα ὅτι ἡμεῖς φέρομεν τὴν εὐθύνην διὰ τὴν πρόκλησιν τῆς οἰκολογικῆς κρίσεως, τόσον συλλογικῶς, ὡς ἀνθρώπινον γένος, ὅσον καὶ προσωπικῶς, ὁ καθεὶς ἀπὸ ἡμᾶς. Ἤγγικε λοιπὸν ἡ ὥρα νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὴν πορείαν τῆς αὐτοκαταστροφῆς. Ἤγγικεν ἡ Ὥρα τῆς Γῆς!

Καλοῦμεν τοὺς πάντας, ἀνεξαρτήτως θρησκείας καὶ ἐθνικότητος, νὰ συμμετάσχουν εἰς τὴν «Ὥραν τῆς Γῆς», πρωτοβουλίαν τῆς διεθνοῦς περιβαλλοντικῆς ὀργανώσεως WWF, ἡ ὁποία ἔχει ἐξελιχθῆ πλέον εἰς παγκόσμιον συλλογικὴν δρᾶσιν διὰ τὴν προστασίαν τοῦ ἑνὸς καὶ μόνου πλανήτου μας. Εἰς τὰς 28 Μαρτίου λοιπὸν ἄς σβύσωμεν ὅλοι τὰ φῶτα τῶν οἰκιῶν, γραφείων, ἐργοστασίων, ὑπηρεσιῶν καὶ ἄλλων κτηρίων διὰ μίαν ὥραν, ἀπὸ 8.30 ἕως 9.30 ἑσπερινήν, δηλοῦντες τοιουτοτρόπως τὴν προσωπικὴν μας δέσμευσιν εἰς τὸν καλὸν ἀγῶνα διὰ τὴν προστασίαν τοῦ περιβάλλοντος καὶ τὴν ἀποτροπὴν τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε των 1.08

Λυπάμαι πολύ για το περιεχόμενο του μηνύματός σου. Δείχνεις πολύ εγωισμό με αυτή σου τη φράση. Δηλ. να κοιτάξω να σωθώ εγώ και να αφήσω τους άλλους συνανθρώπους μου να καταστραφούν ; Αυτά λέει η χριστιανική αγάπη ; Δεν ενδιαφέρεσαι για την σωτηρία των άλλων ; Πως αλλιώς θα διαδοθεί ο λόγος του Θεού, όταν ΕΣΥ θα έχεις αφήσει με την απερισκεψία σου τον κόσμο να καταστραφεί ;
Αδελφέ μου μετανόησε, γιατί έχεις πάρει λάθος δρόμο. Βοήθησε να σωθεί ο κόσμος για να μπορεί να μάθει περισσότερα για τον Χριστό. Μη του καταδικάζεις πριν καν Τον γνωρίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεύτερε ανώνυμε, επειδή ο Πατριάρχης έγραψε για την Ωρα της γης σημαίνει οτι έχει δίκιο ; Δεν κάνει λάθη αυτός ; Είναι αλάθητος ;
Και λοιπόν; Εγώ διαφωνώ με τον Πράσινο Πατριάρχη. Είναι λάθος.
Εγώ θα ανάψω όλα τα φώτα του σπιτιού μου στις 8.30. Όχι τιπότα άλλο. Αλλά για να σας την σπάσω και να την σπάσω στον Πατριάρχη.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η σωστή στάση μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, και στην ώρα της γης, αλλά και γενικότερα.

Η γη είναι δημιούργημα του Θεού, και την καταστρέφει η αλαζονεία του ανθρώπου. Ένας αληθινός Χριστιανός σέβεται τα δημιουργήματα του Πλάστη μας.

Θεωρώ παιδιάστικη τη στάση " για να στην σπάσω" και αποκλείεται να λέγεται από Χριστιανό. Κάποιος κάνει πλάκα...

Φίλε, ούτε σε μένα θα την σπάσεις, ούτε σε κανέναν. Στον εαυτό σου και στα παιδιά σου θα την "σπάσεις", αν δεν προσταστεύσουμε όλοι μας το περιβάλλον. Στο λέω με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η Αγία Βαρβάρα να κάνει λάθος ; και τότε γιατί την λένε αγία ;

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 1.08,

δεν έχεις καταλάβει ότι αν δεν κλείσεις τα φώτα σήμερα, αύριο δεν θα υπάρχεις ; και μη λες οτι δε σε νοιάζει. Γιατί ενώ ξέρεις οτι ο κόσμος καταστρέφεται, δεν κάνεις τίποτα, άρα προσπαθείς να αυτοκτονήσεις. Σφάξε αγά μου να αγιάσω δηλ. Η μήπως το κάνεις για να βρεθείς συντομότερα στον ουρανό ;
Πλανεμένος μου φαίνεσαι, αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαίνω την μανία μερικών δήθεν νηπτικών να μας πείσουν πως όλα στη ζωή μας είναι η προσευχή και η ενασχόληση μόνο με τα θρησκευτικά. Έλεος. Ας σταματήσουν πια, γιατί είναι κουραστικό.
Σβήστε τα φώτα και αφήστε τον ανώνυμο να τα έχει ανοιχτά. Θα είναι ο μόνος και θα τον εντοπίσουμε εύκολα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τρέχει στα γύφτικα... Αμερικανιές... Μου θυμίζετε τον αλήτη το Μπους που έκανε προσευχή κάθε πρωί στο Λευκό Οίκο με το προσωπικό και από την άλλη έσφαζε αθώους

Ανώνυμος είπε...

Είμαι άσχετος με εκκλησία. Και μπήκα στο γκουκλ και είδα το σχόλιό σου για την ώρα της γής. Πρέπει να είσαι ο μοναδικός από την εκκλησία της Πάτρας που έκανες αναφορά στην Ώρα της γης. Μπράβο σου που αν και παπάς ασχολείσαι και με τέτοια.
Τι να πως για τους κολημένους που έγραψαν εναντίον ;Δεν πάνε καλά. Μη παραπονιέστε μετά όμως γιατί ο κοσμάκης δεν έρχεται στους ναούς σας. Αυτοί οι"χριστιανοί" φταίνε που διώχνουν τον κόσμο από σας. Καλύτερα διώξτε τους εσεις.

Ανώνυμος είπε...

τι σχέση έχει ο Μπους ; Άσχετο.
Ο Μπους ήταν κατά των οικολογικών ενεργειών.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία φίλε μου πάντοτε ασχολείται με το περιβάλλον, γιατί είναι δημιούργημα του Θεού και πρέπει να σεβόμαστε όλα τα δημιουργήματα του Θεού.
Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει για την προσπάθεια και την συμβολή τηςΕ κκλησίας στο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Δεν γνωρίζεις τον Πράσινο Πατριάρχη Βαρθολομαίο;
Δεν άκουσες ότι η Εκκλησία συμμετείχε στις δεντροφυτεύσεις του ΣΚΑΙ ;
Ότι, μπορεί κάνει η Εκκλησία.
Κάνε και συ ό,τι μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιαρίστικη προσπάθεια, αμερικανιά 100%, μόνο εκεί σκέφτονται κάτι τέτοια σόου. Και τι θα βγει δηλαδή με το σβήσιμο των φώτων; Ένα τεράστιο μηδέν. Κρίμα που υπάρχουν κι εδώ στο ρωμέϊκο άνθρωποι που σκέφτονται έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα βγει τίποτα με το σβήσιμο των φώτων για μια φορά. Το πολύ πολύ να εξοικονομηθούν μερικοί εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα!!!
Το θέμα είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Και από εδώ και στο εξής να μην αφήνουμε ανοιχτά φώτα άσκοπα. Πρέπει να γίνει τρόπος ζωής η εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό το νόημα έχει η προσπάθεια για την ώρα της γης.

Ανώνυμος είπε...

Η Αγία Βαρβάρα θα τα κλείσε τα φώτα ;

μάγκας είπε...

Και τώρα που τα σβήσατε, τί καταλάβατε ; Σωθήκατε ; Σώσατε τη γη;
Τίποτα. Μια τρύπα στο νερό.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετε η κίνηση αυτή είναι μία συμβολική κίνηση για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σε θέματα οικολογίας και δεν ήταν μία κίνηση με ουσιαστικό περιεχόμενο....Συνελθετε ρε σεις μάγκες
Ν.

Spy είπε...

Συγνώμη!!! Τώρα διάβασα τα 17 σχόλια για την Ώρα της Γης. Δεν περίμενα ότι υπάρχουν πρόσωπα (όχι άτομα) που διαφωνούν ή και ειρωνεύονται την Εκκλησία επειδή προβάλει και οικολογικά θέματα. Τι να πω...
π. Γερασιμάγγελε μην μασάς (συγνώμη για τον ενικό) και προχώρα!!!
Ευχαριστώ
Σπύρος