Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974

Βουτσινά 80 - ΤΚ: 15561, Χολαργός - ΑΘΗΝΑ

Τηλ:2106521639 -e-mail:humanrights1974@hotmail.com

Ιστοσελίδα:www.agnooumenoi74.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/09 Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ,ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ


ΣΗΜΕΡΑ, είναι μεγάλη εορτή και πανήγυρις. είναι ή τρίτη (Γ') Κυριακή των νηστειών και εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως. Παντού οι ορθόδοξοι τρέχουν στις εκκλησίες, ασπάζονται τον Τίμιο Σταυρό, παίρνουν από το χέρι του ιερέως τ' αγιασμένα άνθη, και ψάλλουν «Τον σταυρόν σου προσκυνούμεν, Δέσποτα, και την άγίαν σου άνάστασιν δοξάζομεν».

Σήμερα ό αληθινός Χριστιανός αισθάνεται κάτι ιερό, αισθάνεται το ρίγος του εσταυρωμένου Λυτρωτού. Προσέξτε τα λόγια πού ακούστηκαν στο σημερινό ευαγγέλιο.Είναι μία διακήρυξη παγκόσμια.

Απέναντι στο σταυρό του Χριστού αίσθανόμεθα κ' εμείς ότι έχουμε μια Ιερά υποχρέωση. Έχουμε χρέος κ' εμείς, ό καθένας μας, να σήκωση το δικό του σταυρό. Έτσι είπε ό Χριστός. «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, άπαρνησάσθω εαυτόν και άράτω τον σταυρόν αυτού» .

Αυτόν ακριβώς τον Σταυρό σηκώνουμε αγόγγυστα εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια και εμείς,οι οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων της Κυπριακής Τραγωδίας,σταυρωμένοι στον αγώνα της αναζήτησης των αγαπημένων μας ανθρώπων και την απόδοση σε αυτούς της πρεπούσης τιμής.

Γι' αυτόν ακριβώς το Σταυρό σας παρακαλούμε να προσευχηθείτε μαζί μας ανάβοντας συμβολικά ένα κεράκι ελπίδας και αγάπης στο ψηφιακό εκκλησάκι μας στο http://www.agnooumenoi74.gr/top.html.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η Πρόεδρος : Μαίρη Κουρούπη Σύζυγος αγνοούμενου Σχη(ΠΖ) Παύλου

Ο Ειδικός Γραμματέας : Δημήτριος Αλεξόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: