Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Το Υπουργείο Παιδείας εισηγείται την εισαγωγή τής Βουδιστικής Γιόγκα στα σχολεία για τα παιδιά μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΟΓΚΑ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς με αφορμή την ύπαρξη Κέντρων Γιόγκα στα γεωγραφικά όριά της ενημερώνει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ότι η Γιόγκα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ορθόδοξη πνευματικότητα.

Η Γιόγκα ετυμολογικά προέρχεται από το σανσκριτικό yuj που σημαίνει «σύζευξη» και «ένωση» του ανθρώπου με το απρόσωπο Απόλυτο Ένα του Ινδουισμού και των ανατολικών θρησκειών.

Επομένως η Γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης, δεν είναι τρόπος αποβολής του άγχους, δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας, όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης.

Στις διάφορες σχολές Γιόγκα διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το ορθόδοξο χριστιανικό τους όνομα.

Οι διάφορες τεχνικές της Γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας.

Η ενασχόληση με την Γιόγκα κρύβει ψυχικούς και σωματικούς κινδύνους.

Η «Νέα Εποχή του Υδροχόου», που πολεμά την Mίαν, Αγίαν, Kαθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, την Ορθοδοξία μας, κατακλύζει την χώρα μας με την προβολή της Γιόγκα για να παραπλανήσει με το δαιμονικό δόγμα πως οι θρησκείες είναι ίδιοι δρόμοι που οδηγούν στον ίδιο σκοπό.

Καλούμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και κυρίως τους νέους ν’ αντισταθούν στα ιδεολογικά προστάγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να συνδεθούν με την ενορία τους και τους Ιερείς τους για να γνωρίσουν την ορθόδοξη άσκηση και πνευματικότητα.

Η ενασχόληση με την Γιόγκα είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ασυμβίβαστη με την διδασκαλία και τα δόγματα της Πίστεώς τους.

Η ενασχόληση με την Γιόγκα είναι άρνηση της Ορθοδόξου Πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: