Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Eπιστολή Έλληνα της Κύπρου στον κ. Ντάουνερ

Απανθρακωμένοι ελληνοκύπριοι από βόμβες ναπάλμ που έριξαν οι Τούρκοι, κατά την εισβολή του 1974, κύριε Ντάουνερ, για να μην ξεχνιόμαστε!

Errare humanum est
(Το πλανάσθαι ανθρώπινον)
και η παραδοχή της πλάνης αρετή!


Αγαπητέ κύριε Ντάουνερ,
Έχει περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη δημόσια επιστολή που σας απηύθυνα, όταν διοριστήκατε στη θέση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αναγκάζομαι να το πράξω δημόσια εκ νέου, αφού δεν ανταποκριθήκατε σε αίτημα για συνάντηση και δεν γνωστοποιήσατε λήψη της επιστολής που διαβιβάστηκε αρμοδίως.
Επιχειρήθηκε συνάντηση μαζί σας με απόλυτα καλή θέληση και θετική διάθεση, αφού ένας έμπειρος πολιτικός συμπατριώτης μας επρόκειτο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των πανανθρώπινων αρχών και αξιών στις οποίες βασίζεται ο υπέρτατος Οργανισμός και συνδετικός κρίκος της διεθνούς κοινωνίας.
Όπως γνωρίζετε, το Κυπριακό αποτελεί κλασική περίπτωση πολλαπλής και συνεχούς παραβίασης των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του Κυπριακού Λαού, και η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία αποδείχθηκε ότι αποτελεί θύμα και στόχο με απώτερο σκοπό την κατάργηση και την αντικατάστασή της διά της μεθόδου της παρθενογένεσης με ένα κατασκεύασμα-έκτρωμα-τερατούργημα, έξω από τη διεθνή πρακτική και τα παραδεκτά μέχρι τώρα συνταγματικά θέσμια.
Η μέχρι τώρα σχέση και ενασχόλησή σας με το θέμα θα έπρεπε να σας καταδείξουν ότι οι μεν Τ/Κ νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας υφίστανται τις συνέπειες της Τουρκικής εισβολής, έχοντας στο σβέρκο τους πέραν του κατοχικού στρατού και πολλαπλάσιο αριθμό παράνομων εποίκων που η κατοχική στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας τους επέβαλε, πολλοί δε Ε/Κ είτε αναγκάστηκαν (όπως και πολλοί Τ/Κ) να μεταναστεύσουν, είτε εξακολουθούν να βρίσκονται ψυχολογικά και οικονομικά σε κατάσταση εκκρεμότητας και αμφιβολίας για το μέλλον τους.
Επειδή ανήκω στην κατηγορία των Κυπρίων προσφύγων που αναγκαστικά βρίσκομαι για περισσότερο από τα 2/5 της ζωής μου μακριά από το σπίτι και την περιουσία μου, αγωνιζόμενος και περιμένοντας από τη διεθνή έννομη τάξη –την οποία εκπροσωπείτε– να επιβάλει τον νόμο για να μπορέσω να επιστρέψω και να απολαύσω ειρηνικά ό,τι κάθε άνθρωπος δικαιούται, φιλοξενούμενος στη χώρα σας και υπεύθυνα συμβάλλοντας στην ευημερία της περιμένοντας την απελευθέρωση του τόπου που γεννήθηκα, είμαι πλήρως ενημερωμένος σε καθημερινή βάση για τα τεκταινόμενα.
Παρακολουθώ με λύπη και απογοήτευση εσάς, τον νόμιμο εντολοδόχο για αποκατάσταση της αδικίας, όχι μόνο να μην τηρείτε την επιβαλλόμενη εκ του ρόλου, της αποστολής και των όρων εντολής σας απαραίτητη αμεροληψία, αλλά αντίθετα να μεροληπτείτε υπέρ της Τουρκίας-θύτη και να υποσκάπτετε την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ουσιαστικά κατάχρηση εξουσίας, προδοσία των εντολοδόχων σας και οπωσδήπτε αισθάνομαι διαψευσμένος στις προσδοκίες μου (όπως σίγουρα και πολλοί άλλοι Αυστραλοί πολίτες)!
Διότι, αντί να υπενθυμίζετε στους παρανομούντες την ευθύνη και υποχρέωσή τους για θεραπεία της παρανομίας, συμπλέετε ουσιαστικά μαζί τους και επιχειρείτε από κοινού με εκείνους την καταστρατήγηση των όρων της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αφού εκτός των άλλων:

1. Διαδικαστικά η επιδίωξη λύσης βρίσκεται σε βάση λανθασμένη και μακριά από τα πραγματικά δεδομένα ενόσω, αντί στη θέση των αντιδίκων να βρίσκεται αφενός η Τουρκία και αφετέρου η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκονται το υποτελές (με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών) καθεστώς και η Κυπριακή Δημοκρατία μεν, πλην όμως διά του νομίμου πρόεδρου της αλλά υποβιβαζόμενου σε απλό ηγέτη μιας εθνικής κοινότητας.
2. Με βάση επιβεβαιωμένες πληροφορίες, εξαρχής επιδιώξατε εξεύρεση μορφής λύσης μακριά και έξω από το Ευρωπαϊκό δίκαιο, έξω από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντίθετη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λύση παραβιάζουσα την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, και προς τούτο επιδιώξατε και πετύχατε εξεύρεση ειδικών συμβούλων.
3. Η επιδιωκόμενη λύση βρίσκεται σε διάσταση με τη λαϊκή ετυμηγορία που δημοκρατικά απέρριψε (με το δημοψήφισμα του 2004) σχέδιο λύσης στηριζόμενο στην ίδια λανθασμένη φιλοσοφική προσέγγιση όπως και αυτή της παρούσας διαδικασίας.
4. Οι με παράνομες διαδικασίες εμφανιζόμενοι σαν αντιπρόσωποι της κατεχόμενης περιοχής δηλώνουν κατ’ επανάληψη αναρμόδιοι να αποφασίσουν οτιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας.
5. Η ιδιότητά σας ως διοικητικού και διευθυντικού στελέχους ξένης υπηρεσίας παροχής πληροφοριών δεν συνάδει με αυτήν του ανεξάρτητου και αμερόληπτου διαιτητή και μεσολαβητή. Αποτελεί εξόφθαλμη σύγκρουση ιδιοτήτων και, συνακόλουθα, συμφερόντων.

Αξιότιμε κύριε Ντάουνερ, αγαπητέ συμπολίτη,
Ομολογουμένως, παραλάβατε μια κατάσταση και μια διαδικασία λανθασμένη εξαρχής, την οποία ίσως προσπαθήσατε να αναβαθμίσετε και να καταστήσετε αποτελεσματική. Ωστόσο, τίποτα δεν σας υποχρεώνει και, κυρίως, δεν σας δίνει το δικαίωμα να εξακολουθείτε να την υιοθετείτε και κατά συνέπεια να τη νομιμοποιείτε! Ανταποκριθείτε, κύριε Ντάουνερ, έστω και τώρα στον πραγματικό ρόλο που σας επιφορτίζει η αποστολή σας, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι βραχυπρόθεσμα δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσει περαιτέρω επιπλοκές και δεν θα συμβάλει στις επιθυμητές ισορροπίες στην περιοχή, ενώ μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανεπιθύμητη αποσταθεροποίηση.
Σημειωτέον ότι: παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας θα καταστρέψει όχι μόνο τη νομιμότητα οποιασδήποτε προτεινόμενης λύσης του Κυπριακού, αλλά και το σύστημα προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη από το 1950 μέχρι σήμερα.
Δημόσια παραδοχή λάθους είναι αρετή! Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας! Θα κάνετε εμάς τους Αυστραλούς συμπολίτες σας υπερήφανους, θα συγκεντρώσετε στο πρόσωπό σας την εκτίμηση και τον θαυμασμό των συναδέλφων σας και θα αναδειχθείτε πρωτοστάτης στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αρχών που, ως εκ του νέου ρόλου σας, οφείλετε να υπηρετείτε!
Αναλογισθείτε, κύριε Ντάουνερ, την υστεροφημία σας καθώς και τη φήμη της κοινής μας χώρας και αναδείξτε τον εαυτό σας και την Αυστραλία υπόδειγμα υψηλού ήθους, άμεμπτης ηθικής αλλά και υγιούς ρεαλισμού! Να είστε βέβαιος ότι η μικρή Κύπρος και η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσουν πρόκριμα για την επιβίωση ή την κατάρρευση των αξιών του Δυτικού πολιτισμού!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ντίνος Τουμάζος
Έλλην Κύπριος
Ευπειθής πολίτης της Αυστραλίας
Μέχρι δίκαιης λύσης του Κυπριακού και επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους κάτοικος Μελβούρνης.
338 Danks street
Middle Park, Victoria

Postal Address: P.O.Box 14517 - Melbourne - Victoria
Contact number: 0419 513 990
E-mail address: dinos@toumazos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: