Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πανηγυρική και εντυπωσιακή η λήξη της φετινής πνευματικής περιόδου στην ενορία μας



          Την Δευτέρα, 3 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου έγινε η λήξη όλων των πνευματικών δραστηριοτήτων της Ενορίας μας για την περίοδο αυτή.
          Το σύνολο των πνευματικών σπορέων –διδασκάλων- κατηχητών καθώς και των «μαθητών»  ως και πλήθος ευσεβών ενοριτών  κ. ά. πιστών προσήλθε και κατάκλυσε την αίθουσα μέσα σ’ ένα κλίμα πνευματικής ομορφιάς και αναστάσιμης χαράς.
          Προσκεκλημένος ομιλητής ο παν. Αρχιμ. Γερβάσιος Παρακεντές, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως  και πρώην διάκονος για πολλά έτη στον ενοριακό μας Ναό, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ» με αφετηρία την εορτή της Μεσοπεντηκοστής και της Σαμαρείτιδος. Τον ομιλητή παρουσίασε ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας , προϊστάμενος του Ι. Ναού, με θερμά λόγια και ευχαριστίες για την παρουσία του στην καταληκτική εκδήλωση της ενορίας μας.
          Μετά την κατηχητική και μεστή πνευματικών νοημάτων ομιλία όλοι οι προσελθόντες κατήλθαν στην αίθουσα -καφέ  του πνευματικού κέντρου όπου απόλαυσαν τα πλούσια και νόστιμα εδέσματα και κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι ευσεβείς κυρίες, οι οποίες προσφέρουν αθόρυβα την αγάπη τους και τον τίμιο κόπο τους.
          Το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε μας έφερε στο νου τις πρωτοχριστιανικές αγάπες όπου «ομοθυμαδόν», με μια ψυχή  και μια καρδιά ζήσαμε το μυστήριο της αγάπης και της ενότητας.
          Ο π. Γερασιμάγγελος με πολλή θέρμη και αγάπη  δεξιώθηκε τους κεκλημένους και ευχήθηκε το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο  και ξεκούραστο, αλλά και με πνευματική νήψη, γιατί η παρατεταμένη καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να μας οδηγήσει σε ραθυμία η οποία υπονομεύει την πνευματική μας πρόοδο. 






Καλό και ευχάριστο καλοκαίρι!


          Πρωτ. Γερ. Στανίτσας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό και ευλογημένο καλοκαίρο σε όλους τους συνεργάτες της ενορίας της Αγ.Βαρβάρας που είναι ενορία-πρότυπο στην σύγχρονη κοσμική κοινωνία.Είναι ένα στολίδι μέσα στο σκοτάδι της κοινωνίας.
Καλό καλοκαίρι καλή ξκούραση στον ακάματο εργάτη π.Γερασιμάγγελο και καλή επάνοδο στα πνευματικα και ιεραποστολικά καθήκοντα.