Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Γιορτάζει το Οικοτροφείο Φοιτητριών Θεσσαλονίκης "Αγία Φιλοθέη"

 Το Οικοτροφείο Φοιτητριών «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» (φοιτητικές εστίες) στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις δραστηριότητες του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά στον χώρο της Εκκλησίας μας, υπό την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».
   Άλλοι τομείς του Συλλόγου είναι: ο μαθητικός τομέας  των χριστιανικών Ομάδων «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ο φοιτητικός τομέας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», για φοιτητές και φοιτήτριες, ο τομέας Εκπαιδευτικών και Επιστημόνων, ο φιλανθρωπικός τομέας της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, καθώς και άλλα Οικοτροφεία για φοιτητές και φοιτήτριες σε άλλες πόλεις της Πατρίδας μας.
   Το φοιτητικό Οικοτροφείο «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» ξεκίνησε τη λειτουργία του με αυτή την επωνυμία τον Δεκέμβριο του 1969 και αποτελεί συνέχεια του φοιτητικού Οικοτροφείου της Αγίας Τριάδος καθώς και του φοιτητικού Οικοτροφείου επί της οδού Λασσάνη.
   Σκοπός του Οικοτροφείου είναι να προσφέρει στέγη, διατροφή και όλες τις απαραίτητες συνθήκες για υγιεινή διαβίωση και μελέτη στις φοιτήτριες-τροφίμους  του σε περιβάλλον οικογενειακής ατμόσφαιρας καθώς και πνευματική βοήθεια για καλλιέργεια συνειδητής ορθοδόξου χριστιανικής ζωής και ιεραποστολικής δράσεως στο χώρο του Πανεπιστημίου μέσω της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως και γενικότερα στο Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας. 
   Κατά την πολύχρονη λειτουργία του έζησαν σ' αυτό πάνω από 1200 φοιτήτριες, οι οποίες με ευγνωμοσύνη αναγνωρίζουν την προσφορά του Οικοτροφείου - του Μεγάλου τους Σπιτιού, όπως το αποκαλούν - για τη μετέπειτα επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς και την οικογενειακή τους ζωή.

Η ιστοσελίδα του Οικοτροφείου: http://www.oikaf.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Εκτρώσεις: Η φρικώδης σιωπηλή γενοκτονία!

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Η ΦΡΙΚΩΔΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Η ζωή, το μεγάλο και δυσεπίλυτο μυστήριο! Ένα μυστήριο, απέναντι στο οποίο ο άνθρωπος στάθ...