Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος


Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος παραιτήθηκε υπέρ του Πρωτοσυγκέλλου Χρυσοστόμου Νάση. 9 Οκτωβρίου οι εκλογές.
Όπως αναφέρουν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής στο trikalavoice.gr  την Παρασκευή συγκαλείται εκτάκτως για το θέμα της παραίτησης του Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να την κάνει αποδεκτή και αμέσως μετά, στις 9 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο άγιος Τρίκκης παραιτείται υποδεικνύοντας ως διάδοχό του τον σημερινό Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας. Το 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπάνιες προσωπικότητες, ειλικρινά η εκκλησία θα χάσει έναν πνευματικό άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ένας άξιος και ηθικός ιεράρχης που θα λείψει από την ιεραρχία.
Δυστυχώς οι Καλοί φεύγουν.