Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσία βιβλίου του π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη


«Σήμερα χρειαζόμαστε πρότυπα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Συντροφεύοντας τον άνθρωπο που νοσεί» Εισαγωγή στην Ποιμαντική της Υγείας, του Πρωτ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη.
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα λόγου της Στοάς του Βιβλίου με ομιλητές τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Πρωτ. Σταύρο Κοφινά, Συντονιστή του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας, ενώ για το βιβλίο μίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Μετά τις ομιλίες ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο έργο του π. Αδαμάντιου. Επεσήμανε, πως «η αγάπη είναι μεγάλη αρετή. Έχει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι ο άξονας της περιγραφής. Είναι ωραίο και δύσκολο να περιγράψεις την αγάπη, να την υμνήσεις, να την τραγουδήσεις και ο δεύτερος άξονας να την ζήσεις, να την εφαρμόσεις. Το πρώτο είναι πιο εύκολο από το δεύτερο. Ο π Αδαμάντιος κατόρθωσε να συνδυάσει και τα δύο. Το αποδεικνύει η πορεία του. Είναι ο ίδιος αγάπη και την εφαρμόζει».
Ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε το έργο του π. Αδαμάντιου και στάθηκε στην συμβολή του και στη στήριξη του προς τους ανθρώπους του ψυχιατρείου της Λέρου. Αναφέρθηκε στην ιστορία από την προβολή του ντοκιμαντέρ “Island of outcasts” το 1989, από το BBC με σκηνές από το ψυχιατρείο-κολαστήριο της Λέρου λέγοντας πως κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους κατάφεραν να επανενταχθούν στην κοινωνία χάρη στη βοήθεια του π. Αδαμάντιου.
Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Αδαμάντιο που νίκησε τις αντιστάσεις. «Σήμερα έχει ανοίξει ένας μεγάλος δρόμος», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχουν πλέον παπάδες που λένε μην παίρνετε φάρμακα από τους τρελογιατρούς ή ψυχίατροι που να λένε μην έχετε σχέσεις με τους τρελοπαπάδες».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να υπάρχουν σε όλους τους χώρους τέτοιες προσωπικότητες, γιατί αυτό χρειαζόμαστε σήμερα. «Αυτό που ζητάμε είναι τα πρότυπα, στην Εκκλησία, στην οικογένεια, στους δασκάλοους, στους γιατρούς»
Στην παρουσίαση παρέστησαν Αρχιερείς, Ακαδημαϊκοί, Ιατροί, κληρικοί και λαϊκοί.














3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είναι εξαιρετικό βιβλίο, πρέπει να το πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι το πήρα το βιβλίο ειναι φοβερό!!!

Μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ηδη το πήρα και το διαβάζω, μαθαίνεις πολλά πράγματα για την πρωτοεκκλησιαστικη ιατρική!