Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Οι Γυναικείες Ενοριακές συνάξεις του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας στο Κωνσταντοπούλειο


Τις προάλλες τα μέλη των γυναικείων ενοριακών συνάξεων τη ενορίας μας στα πλαίσια των ποιμαντικών δραστηριοτήτων πραγματοποίησαν επίσκεψη αγάπης στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, όπου στεγάζονται συνάνθρωποι μας της τρίτη ηλικίας. Άνθρωποι απόμαχοι της ζωής και εν πολλοίς μοναχικοί βρίσκουν εκεί στοργή, συντροφιά και περίθαλψη σ’ ένα αξιοπρεπές περιβάλλον όπου κυριαρχεί και προσφέρεται φροντίδα και αγάπη από ένα ευγενές και ακούραστο προσωπικό που κυριολεκτικά αναλώνεται στην διακονία των αδελφών.

          Οι κυρίες των ενοριακών συνάξεων, των οποίων ηγείται η πρεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα, αφού προηγουμένως παρακολούθησαν την κατανυκτική Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στην παρακείμενη Μονή Γηροκομείου, στη συνέχεια ανηφόρησαν προς το ίδρυμα, όπου έγιναν δεκτές  από τους υπευθύνους  του ιδρύματος . Η χαρά των τροφίμων ήταν μεγάλη, γιατί τους επισκέφθηκαν  αδελφοί εν Χριστώ, οι οποίοι τους πρόσφεραν την αγαπητική παρουσία τους, την συντροφιά τους και τη συμβολική προσφορά τους σε κάθε ένα προσωπικά.

          Πραγματοποίησαν ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ύμνους και χριστιανικά άσματα, παρακάθισαν πλησίον των, άκουσαν τη φωνή της καρδιάς των, συζήτησαν και διάθεσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους. Στη συνέχεια συνέχισαν την επίσκεψή τους  στους ανήμπορους και κατακειμένους στα δώματά τους προσφέροντας και σ’ αυτούς  την αγάπη τους, το χαμόγελο τους ως και μια μικρή προσφορά από το περίσσευμα τη αγάπης των.

          Η υπεύθυνη κ. Πρεσβυτέρα απηύθυνε προς αυτούς λόγους συμπαθείας, παρηγοριάς, ελπίδας και υπομονής σ’ αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής, όπως είναι αυτή των γηρατειών.

          Μετά το τέλος της επίσκεψης οι υπεύθυνοι ευχαρίστησαν τις κυρίες που είχαν την έμπνευση και την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν την επίσκεψη αυτή, ενώ οι τρόφιμοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους, ευχαριστώντας τον Θεό που υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν ακόμα αποθέματα και αισθήματα αδελφοσύνης  και χριστιανικής αγάπης  και συμμερίζονται τον συνάνθρωπο και   μάλιστα τον εμπερίστατο και αγνοημένο αδελφό.

          Γ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: