Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Χιλιάδες οι σύγχρονες Μήδειες


Συγκλονίστηκε το πανελλήνιο από την είδηση που ανθρώπινος νους δεν τη χωράει. Κοπέλα 22 ετών, μετά από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κυοφόρησε για εννέα μήνες, χωρίς να το αντιληφθεί, και μόλις γέννησε πέταξε το νεογέννητο στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε με την μητέρα της, η οποία δήλωσε άγνοια για γεγονός. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη λίγο αργότερα,όταν άλλη κοπέλα γέννησε  και έπνιξε το νήπιο με τα ίδια της τα χέρια,  η οποία το έδωσε στη μητέρα της και το πέταξε στον κάδο απορριμάτων.

          Ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη εξαπολύοντας μύδρους για την απάνθρωπη  μητέρα, που δεν σεβάστηκε την ανθρώπινη ζωή και τέλεσε σαν  σύγχρονη Μήδεια φόνο στο ίδιο το παιδί της. Ναι, είναι καταδικαστέα η πράξη, αν διαπράχθηκε με σώας τας φρένας και όχι παρακινούμενη από επιλόχεια κατάθλιψη.

          Αλλά όλοι εμείς, Μ. Μ. Ε., δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες, που αναλάβαμε το χρέος να υπερασπιστούμε την αθώα παιδική ζωή, που τόσο άδικα χάθηκε, που είμαστε, όταν εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ζωές, κάθε χρόνο δολοφονούνται άδικα και βίαια με την νομιμοποίηση  των αμβλώσεων; Γιατί αδιαφορούμε προκλητικά για τα χιλιάδες αυτά παιδιά, στα οποία διακόπτουμε το νήμα της ζωή;  Φόνοι είναι κι αυτοί, που όμως έχουν την σφραγίδα της νομιμότητας και στους οποίους δυστυχώς συνδράμουν και γιατροί, καταπατώντας τον όρκο τους!

          Η επαίσχυντη αυτή πράξη της 22χρονης κοπέλας σε τίποτα δεν διαφέρει από τις εκτρώσεις που μαστίζουν δυστυχώς την κοινωνία μας. Ας αναλογισθούμε όλοι τς ευθύνες μας και ας προβληματισθούμε σοβαρά.

          “ΛΥΔΙΑ”, τ. 542

Δεν υπάρχουν σχόλια: