Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Η πλειοψηφία των Ελλήνων στερείται βασικά αγαθάΑποτελεί ιδιαίτερα θλιβερή είδηση για την πατρίδα μας η έρευνα της Eurostat για το 2016, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών που οι πολίτες της στερούνται βασικά υλικά και κοινωνικά αγαθά. Μετά την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που κρατούν τα σκήπτρα,ακολουθεί η Ελλάδα στην τρίτη θέση, και η Ουκρανία και Λιθουανία στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα. Δεν περιμένουμε βέβαια τις έρευνες να αναδείξουν  αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά σίγουρα συνειδητοποιούμε καλύτερα το μέγεθος της οικονομικής  ύφεσης και της απουσίας του κοινωνικού κράτους στα χρόνια αυτά της κρίσης.

          Αυτό ας γίνει αφορμή να επιδείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη και φιλανθρωπία στις ευπαθείς ομάδες. Ο συνάνθρωπος τη διπλανής πόρτας πονά, πεινά, υποφέρει και χρειάζεται την δική μας  στήριξη. Αν δεν έχουμε να του προσφέρουμε υλικά αγαθά, μπορούμε να τον στηρίξουμε με έναν λόγο, και σίγουρα με την προσευχή μας. Ας ανοίξουμε την παγωμένη και σκεβρωμένη πόρτα της καρδιάς να μπει ο Θεός, και τότε σίγουρα θα χωρέσει και ο συνάνθρωπός μας.    

 “Αγία Λυδία”, τ.538    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019-

Συμεών οσίου του εν τω Θαυμαστώ όρει           Πάνω στην πράξη της ζωής βλέπουμε ότι δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Θεό. Δεν σ...