Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣΧΡΙΣΤΟΥ ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΠΡΩΤΟΝ
Η πρωτόνοια είναι το πρώτον πράγμα που σκέπτεται ο άνθρωπος μόλις ξυπνήσει. Και αυτή η πρώτη σκέψη επηρεάζει όλην την διαθεσιν του ανθρώπου στον υπόλοιπο χρόνον την ημέρας. Γι’ αυτό και ο χριστιανός, μόλις ξυπνήσει, να αφιερώσει την πρώτην σκέψη και την προσοχή του στον Χριστό.

          Αυτός είναι ένας κανόνας της αληθινής πνευματικής ζωής. Γι’ αυτό και ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης μας συμβουλεύει: “ ‘Όλοι ανεξαιρέτως, ιερωμένοι, λαϊκοί και μοναχοί, όταν εγείρωνται από τον ύπνον, πρέπει να σκεφθούν και να θυμηθούν πριν από όλα τον Χριστό και αυτό να είναι η πρώτη προσφορά και θυσία, που προσφέρουν στον Χριστό”.

          Η φράση του αγίου “Χριστού μνησθήναι πρώτον” μπορεί να μας γίνει μια ωραία καθημερινή συνήθεια και σιγά -σιγά μια ολοκάρδιος βιωματική αρχή μνήμης του Θεού του Ελεούντος και Σώζοντος ημάς. Ας πλησιάσουμε τους Αγίους, για να μας οδηγήσουν με την ζωή και τη διδασκαλία τους στον Χριστό.

          Π. Σωτήρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019-

Συμεών οσίου του εν τω Θαυμαστώ όρει           Πάνω στην πράξη της ζωής βλέπουμε ότι δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Θεό. Δεν σ...