Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Της απληστίας το ανάγνωσμα.......



Βιβλική η καταστροφή στην πόλη Πάλου, στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με τον απολογισμό, έως τώρα να είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτικός: περισσότεροι από 1.400 οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι, περίπου 200.000 άνθρωποι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους.

          Αν και οι σεισμοί δεν μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια, εκείνο που μπορεί να γίνει, ώστε να μην γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων, είναι η πρόληψη από την πλευρά της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων. Δημοσιεύματα του ξένου τύπου έκαναν λόγο για αμέλεια των αρχών, οι οποίες δεν είχαν φροντίσει, ώστε να λειτουργεί σωστά ο συναγερμός για πιθανό τσουνάμι και να ειδοποιείται εγκαίρως ο κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα κτήρια της συγκεκριμένης πόλης δεν είχαν χτιστεί με βάση της αντισεισμικής δόμησης.

          Η Ινδονησία αποτελεί παγκόσμιο σημαντικό τουριστικό προορισμό, από τους πλέον γνωστούς και δημοφιλείς. Πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κατοίκων, κατ’ αρχήν, και μετά των επισκεπτών; Μάλλον, και σε αυτή την περίπτωση , φαίνεται πως ισχύει η φράση κάποιου που είπε: “Το πρόβλημα του κόσμου, σήμερα, δεν είναι πως θα ταΐσουμε τους φτωχούς, αλλά πως θα χορτάσουμε τους πλούσιους”.  

          “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ” , φ. 1018

Δεν υπάρχουν σχόλια: