Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η πραγματική πηγή της βίας των ανηλίκων!



Δεν περνάει εβδομάδα που η κοινή γνώμη να μη μένει άφωνη και από ένα κρούσμα ασύλληπτης βίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, ακόμα και ανηλίκους. Στη Γερμανία ένα 12 χρονο κορίτσι παρασύρθηκε σε δάσος και δολοφονήθηκε από δύο συνομήλικές της, οι οποίες τη μαχαίρωσαν 32 φορές(!) με λίμα και την πέταξαν σε χαντάκι, και σε λίγη ώρα μετά το έγκλημα ανέβασαν ένα βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ στο οποίο χόρευαν ανέμελα.

          Στο Νάσβιλ των ΗΠΑ νεαρή τρανσέξουαλ, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εισέβαλε σε σχολείο και εκτέλεσε εν ψυχρώ τρία μέλη του προσωπικού και τρία 9χρονα παιδιά.

          Στη χώρα μας η κοινή γνώμη έχει μείνει άφωνη με την ασύλληπτη βία σε σχολεία με πρωταγωνιστές ανηλίκους, οι οποίοι κάποτε δεν διστάζουν να βιντεοσκοπούν και να επιδεικνύουν πανηγυρικά τα …. κατορθώματά τους…

          Κάποτε «βολευόμαστε»  να θεωρούμε ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν μακριά από μας, σε παιδιά που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, από προβληματικές οικογένειες χαμηλού κοινωνικού επιπέδου, σε «κακά» σχολεία. Αλλά η πραγματικότητα έρχεται να μας διαψεύσει πανηγυρικά. Μήπως ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά ωμής βίας  δεν έγινε σε ένα από τα θεωρούμενα «καλά» σχολεία; Λοιπόν, όχι! Τη βία δεν γεννά η φτώχεια, η ανέχεια, το «κακό» σχολείο. Τη γεννά όμως με μαθηματική βεβαιότητα, η απομάκρυνση από τον Θεό και τις πνευματικές αξίες. Και όταν αυτή η απομάκρυνση προβάλλεται ως πρόοδος και απελευθέρωση…. τότε σίγουρα δεν πάμε καλά, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ακόμα χειρότερο.

          «ΖΩΗ», τ. 4378


Δεν υπάρχουν σχόλια: