Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

            Με ανακοίνωση της, 15 Μαΐου 2011, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην έκδοση της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη και συνιστά στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεως τους.
            Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
            « Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στη βουλή των Ελλήνων, του νομοσχεδίου « Για την  Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελλοντική έκδοση της « Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:
            Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξεργάζεται τα στοιχεία της προσωπικής ζωής( οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λ.π.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.
            Επειδή το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα, θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους τη δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστη τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Επειδή, μάλιστα, η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού  παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς το δημόσιο ή ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα του Πολίτη δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.
            Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην έκδοση της ηλεκτρονικής « Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεως τους. Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.
            Ως ορθόδοξοι χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι « μείζων ο εν ημίν ή ο εν τω κόσμω» τούτο όμως δεν συνεπάγεται και τη συμφωνία μας σε υποχρεωτικές και ανελεύθερης πρακτικές.
            Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτης και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδει στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας τη δύναμη να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.
            Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω».         

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία της Ελλάδος τι έχει πει για το θέμα;

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Άσε ήσυχη ευλογημένε την Εκκλησία της Ελλάδος. Μη την ξυπνάς .Έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνει.
Με την κάρτα του πολίτη θα σχολείται τωρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ελα ντε......κανυε ησυχια...κοιμαται!!!!!!!αχχαχααχ