Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ….

            Έχουμε μπει για καλά στον μήνα Οκτώβριο.
            Οι διακοπές έχουν τελειώσει και όσοι πήγαν εξοχή γύρισαν στις δουλειές τους. Αρκετοί όμως δεν επέστρεψαν στις δουλειές τους γιατί απολύθηκαν. Έμειναν άνεργοι.
            Άνοιξαν τα σχολεία και πολλοί μαθητές και φοιτητές δεν κάνουν μαθήματα λόγω απεργίας των εκπαιδευτικών και καταλήψεων των σχολείων.
            Πολλοί γονείς είναι σε αγωνία και απόγνωση. Ιδιαίτερα για το θέμα της ανεργίας και το αβέβαιο μέλλον τους.
            Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες οι κυβερνήτες μας και όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη δεν εκφέρουν λόγο ενθαρρυντικό και αισιόδοξο, αλλά επιτείνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με απαισιοδοξία. Λίγοι είναι εκείνοι που στρέφονται προς την πηγή της σωτηρίας , τον Θεό. Κι’ αν ακούγεται λόγος Θεού για πίστη, μετάνοια, επιστροφή  στην Εκκλησία, περιφρονείται, εμπαίζεται και αμφισβητείται. Υπάρχει στην πλειοψηφία των ηγετών μας ηθική κρίση και βαθιά έλλειψη πίστης.
            Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί, ότι τον Οκτώβρη μήνα  του 1940 οι τότε ηγέτες του έθνους προσκάλεσαν το Λαό να αγωνισθεί και να πολεμήσει « υπέρ πίστεως και πατρίδος». Και πέτυχαν το θαύμα, να κατανικήσουν αήττητους αντιπάλους μέχρι τότε Ιταλούς και Γερμανούς.
            Και σήμερα είναι μονόδρομος η πίστη στο Θεό και την ορθόδοξη Εκκλησία μας για τη σωτηρία του Γένους μας.
            « Η γενιά του 1940 είχε όραμα και πίστη. Γι’ αυτό θαυματούργησε. Είχε μετουσιώσει την αβάστακτη εθνική οδύνη και την πληγωμένη υπερηφάνεια σε φιλότιμο και πείσμα επιβίωσης, γιατί είχε όραμα δυνατό, συγκροτημένο, στέρεο, ακαταγώνιστο και στο όραμα  όλα υποτάσσονται.
            Σήμερα που χρεοκόπησε το ευδαιμονιστικό μοντέλο ζωής και που ολοκληρωτικά οδηγούν τις τύχες μας και που η πατρίδα μας διασύρεται διεθνώς και αμφισβητείται ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία, χρειαζόμαστε επειγόντως όραμα. Όραμα γνήσιας πίστης και φιλοπατρίας. ΄Οραμα που να εμπνέεται από την πεποίθηση ότι ο δικαιοκρίτης Θεός θα ενισχύσει και σήμερα τον τίμιο αγώνα μας».
            Σήμερα καλούμαστε σε έντονη προσευχή και λιτή βιωτή και εγκράτεια για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
            Η υπέρμαχος στρατηγός, Σκέπη και προνοητής του ορθόδοξου Λαού μας θα μας χαρίσει την ποθητή σωτηρία.    

Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: