Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ)



  
            Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Ενορία μας γιόρτασε την μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου- επώνυμη εικόνα της υπάρχει στον ιερό Ναό μας- με αρτοκλασία και κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα.
            Λόγω του ότι την ημέρα αυτή παραδοσιακά και ορθόδοξα γιόρταζε η ΜΗΤΕΡΑ, αυτή η μεγάλη στυλοβάτης της οικογένειας και της κοινωνίας, θελήσαμε να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, ταπεινά τη μεγάλη της προσφορά. Γι’ αυτό μετά τη Θ. Λειτουργία και στην αίθουσα καφέ του πνευματικού μας κέντρου, οι εκκλησιαζόμενοι προσήλθαν για ένα παραδοσιακό κέρασμα που προσέφερε ο Ιερός Ναός μας. Κατά τη διάρκεια του πρωινού είχε προσκληθεί ο κ. Σωκράτης Νίκας, θεολόγος και τ. σχολικός σύμβουλος, ο οποίος με το χάρισμα που τον διακρίνει, έκανε συνοπτικές αναφορές που σχετίζονταν με τα νέα ζευγάρια-γονείς, τα παιδιά, τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας,  της αγωγής και της παιδείας όπως και σε δυσκολίες της καθημερινής ζωής, αλλά και για το ρόλο της ευσεβούς και φωτισμένης μητέρας σ’ όλη αυτή τη διαδικασία του οδοιπορικού της οικογένειας.
            Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των ενοριτών καθώς και το ενδιαφέρον για πολλά θέματα που έθιξε ο ομιλητής.
            Εκείνο πάντως που ενθουσίασε τους πιστούς ήταν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα απορίες ή και απόψεις πάνω στα θιγόμενα θέματα, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον  και ζήτησαν να επαναληφθεί αυτό σε άλλη ευκαιρία και με άλλα θέματα.    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκδήλωση αυτή.

Ο κ.Νίκας είναι εξαιρετικός ομιλητής.