Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Από την έναρξη λειτουργίας των γυναικείων ενοριακών συνάξεων





         


   Τις προάλλες ξεκίνησε-συν Θεώ- η λειτουργία των Γυναικείων Ενοριακών Συνάξεων για την προσεχή πνευματική και κατηχητική περίοδο.
          Παρούσες όλες οι κυρίες των αγιογραφικών κύκλων με την υπεύθυνη πρεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα προσήλθαν στην αίθουσα ομιλιών του πνευματικού μας κέντρου, για να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο Αγιασμό έναρξης των πνευματικών εργασιών, τον οποίο τέλεσε ο πρωτοτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, εφημέριος του Ι. Ναού.
          Στη συνέχεια ανέπτυξε προς το πολυπληθές ακροατήριο των κυριών την πρώτη ομιλία κάνοντας την έναρξη των μαθημάτων και αναπτύσσοντας θέμα μεστό πνευματικών μηνυμάτων και προτροπών για ενσυνείδητη άσκηση και καλλιέργεια του άγονου πνευματικού μας αγρού, μέσα από τη διαρκή μελέτη, προσευχή, άσκηση των αρετών και καταπολέμησης των ψυχοφθόρων παθών. Και όλα αυτά μέσα από την ενσυνείδητη λατρευτική και λειτουργική συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας.
          Ευχαριστούμε  τον Θεό που μας δίνει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τον πνευματικό μας αγώνα με τις ευλογίες της Εκκλησίας και τη χάρη του Θεού, με την βεβαιότητα ν’ απολαύσουμε τη χαρά που νοιώθουν «οι νομίμως αθλούμενοι». 

π. Γ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη αρχή.
Η Αγ.Βαρβάρα πρωτοστατεί σε όλους τους τομείς.
Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους τους συνεργάτες.