Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Φ Ι Λ Ο Π Τ Ω Χ Ο Ν    ΤΑ Μ Ε Ι Ο Ν

          Αγαπητοί ενορίτες,
          Σ’ όλους είναι γνωστή η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τη χώρα μας. Είναι επίσης αλήθεια, ότι πολλοί δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές βιοτικές τους  ανάγκες με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες θλιβερών καταστάσεων που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, φυσικά και την ενορία μας. Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και να λυγίσουμε. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι γεμάτοι ελπίδα στη δύναμη, στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού.
          Με αυτή την πίστη απευθυνόμαστε  προς σας, τους ευλαβείς και ευαίσθητους ανθρώπους του Θεού, για να σας παρακαλέσουμε να συνδράμετε την φιλανθρωπική προσπάθεια της ενορίας μας στον αγώνα της αγάπης για την επούλωση των αναγκών των απόρων συνανθρώπων μας, των αδελφών της μεγάλης ενοριακής μας οικογένειας. Υπολογίζουμε όχι στο  περίσσευμα που δεν υπάρχει σήμερα, αλλά στην παντοδυναμία του υστερήματος, πού όλοι μπορούμε να προσφέρουμε και το οποίο έχει μεγαλύτερη αξία.
          Το ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο αποτελεί έναν από του κύριους άξονες των δραστηριοτήτων της εκκλησιαστικής μας κοινότητας. Αγωνίζεται να καλύψει  επείγουσες ανάγκες εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Επιθυμία και πρακτική μας είναι να επεκτείνουμε το έργο αυτό και να το εμπλουτίσουμε με ουσιαστικότερες παροχές που θ’ ανακουφίσουν τον πόνο και θ’ απαλύνουν τα τραγικά αδιέξοδα πολλών αδελφών μας.
          Για το λόγο αυτό προτείνουμε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες όπως:
          Όσοι είσθε συνδρομητές στο Φιλόπτωχο Ταμείο να συνεχίσετε την καταβολή της συνδρομής σας με κάθε τρόπο, γιατί με τη συνεχή εισφορά σας αναζωογονείτε την αγάπη και ανακουφίζονται οι πάσχοντες σε μία μόνιμη κατά κάποιον τρόπο βάση. Πάντως σας είμαστε ευγνώμονες  για την μέχρι τώρα συνεισφορά σας και ελπίζουμε στη συνέχεια του αθλήματος της αγάπης.
          Σας προσκαλούμε λοιπόν να θελήσετε να εγγραφείτε συνδρομητές κατά μήνα, έστω και με το πιο ελάχιστο ποσό εκ του υστερήματος, για να καλυφθούν κραυγαλέες περιπτώσεις ευπαθών ομάδων της ενορίας.
          Επίσης μπορείτε να προσφέρετε κατά διαστήματα ποσότητα τροφίμων, για να εμπλουτίζεται το ενοριακό κοινωνικό παντοπωλείο. Αυτό ας το προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων.
          Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε ένα γεύμα για τους απόρους εις μνήμην προσφιλών σας προσώπων.
          Και τέλος μπορούμε να ρίπτουμε τον οβολό μας στο κυτίον ελεημοσυνών που προορίζεται για την ενίσχυση του συσσιτίου των απόρων.
         
          Πιστεύουμε στον πλούτο της αγάπης σας και της φιλοτιμίας σας, η οποία μαρτυρείτε εμφανώς από το σημαντικό έργο που επιτελείται επί πολλά έτη στην ενορία μας.
          Ευχόμαστε κάθε ευλογία από τον  ελεήμονα και εύσπλαχνο Θεό στον καθένα από σας και στις οικογένειες σας.


Με πολλές ευχές

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου

( Το έντυπο αυτό- έκκληση-  διανεμήθηκε στους εκκλησιαζόμενους πιστούς την Κυριακή 23 Νοεμβρίου που είχαμε την εκδήλωση της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ» από το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας).

                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: