Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Από το παιδαγωγικό Συνέδριο της Χριστ. Εστίας β'




Περίληψη  εισηγήσεως: «Η αποθέωση της διαφορετικότητας»

Εισηγητής κ. Παύλος Σαββίδης- καθ. Θεολόγος

          Στους αποκαλυπτικούς και αντιχριστιανικούς καιρούς μας ήρθε δυστυχώς και στην ορθόδοξη πατρίδα μας ο αδιάντροπος κιναιδισμός, και μάλιστα με «υπερήφανες» παρελάσεις συνεπικουρούμενες αλλά και χρηματοδοτούμενες από επίσημους κρατικούς φορείς.
     Αυτή η «διαφορετικότητα», όπως έντεχνα και ανώδυνα ονομάστηκε, διαφημίστηκε ως ένας άλλος τρόπος φυσικής οικογενειακής ζωής ομοφυλόφιλων ζευγαριών, σε καταφανή αντίθεση αλλά και προσβολή τω πατερικών μας παραδόσεων.
          Κατά την ορθόδοξη βιβλική αντίληψη ο Θεός «άρσεν και θήλυ εποιήσεν αυτούς» και με την ετερόφυλη μείξη δημιουργείται μία νέα «κατ’ οίκον εκκλησία».
          Η ανατροπή της φυσικής τάξεως μετέτρεψε και μετέτρεψε την «κατά φύσιν» πορεία σε «παρά φύσιν» επαίσχυντες, διεστραμμένες- γνωστές ως σοδομικές- αμαρτίες, οι οποίες και παραδειγματικά τιμωρήθηκαν με τη φωτιά και το θειάφι (Γεν. 19, 5, 24-24).
          1. Η ομοφυλοφιλία είναι απειλή κατά της θρησκευτικής συνειδήσεως, αφού ο φυσιολογικά θρησκευόμενος άνθρωπος συμμορφώνει τη ζωή του και την ηθική του ευπρέπεια με τις αμετακίνητες αλήθειες του Ευαγγελίου, οι οποίες τονίζουν την αλήθεια του ετερόφυλου ευλογημένου ζευγαριού. Κάθε άλλο παρείσακτο είδος σύζευξης είναι καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
          2. Η ομοφυλοφιλία αμβλύνει την εθνική συνείδηση. Για την ιστορία του τόπου μας, αυτή είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ορθόδοξη χριστιανική μας συνείδηση.
          Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί ρήγματα και αμφισβήτηση της ιερότητος του Έθνους μας και της πατρίδος. Η επανάσταση του φύλου αλλάζει τα θεμέλια της ζωής στις κοινωνίες και τις θεμελιώδεις αξίες του. Η εθνική συνείδηση συνθλίβεται από τις μυλόπετρες της νέας εποχής, με απώτερο στόχο την αποηρωποίηση της πνευματικής μας ιστορίας και του έθνους.
          3. Η ομοφυλοφιλία εισχωρεί στην παιδεία μας με ένα διαρκές σιωπηλό έγκλημα εις βάρος των αθώων παιδικών ψυχών, και  μάλιστα από την Α΄ Δημοτικού, μέσω απροκάλυπτης προπαγάνδας ποικίλων ιδεολόγων-διαφωτιστών, φυλλαδίων, ειδικών διαλέξεων και σχετικών σεμιναρίων. Κάθε δε πιθανή αντίδραση θεωρείται ρατσιστικό παραλήρημα και «ομοφοβία»! Με αυτό το νέο ήθος της παιδείας μας θα περιμένουμε τους αυριανούς ηγέτες της πατρίδος μας;
        Για την επιβολή της νέας ομοφυλοφιλικής φιλοσοφίας επιστρατεύθηκαν απίθανοι μηχανισμοί προβολής και διαφήμισης. Την μερίδα του λέοντος από τα ΜΜΕ την έχει αποκλειστικά η τηλεόραση, που σημειωτέον κατακλύζεται από κίναιδους. Διεθνείς οργανισμοί ΟΗΕ, Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και νομοθεσίας των επί μέρους χωρών και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Από το πανηγύρι αυτό δεν λείπουν και τα πολυεθνικά μεγαθήρια όπως η κόκα –κόλα, που είναι και ο επίσημος χορηγός της Parade Pride  της Ν, Υόρκης.
          Η τέχνη, το θέατρο, με τους δικούς τους εκπροσώπους, επώνυμους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, έδωσε το δικό της στίγμα, και το φαινόμενο Κοντσίτα διαφημίζει την «ανοχή» και την «ανεκτικότητα».
          Ο τουρισμός, εγχώριος και ξένος, διαφημίζει φιλικές προς τους gay χώρες προορισμούς. Η Μύκονος είναι μία τέτοια. Στοιχειωδώς ντροπή επιβάλλει να μην υποχωρήσουμε στις σοδομικές τους ορέξεις.
          Γιατί άραγε όλη αυτή η προσπάθεια επιβολής αλλά και φίμωσης όσων έχουν διαφορετική άποψη;
          Η «νέα τάξη πραγμάτων», με μοχλό τα ομοφυλοφιλικά κινήματα, με όπλο τη σύγχυση και την πλάνη πάνω «σ’ ένα ζαλισμένο κοπάδι», δημιουργεί μία «νέα ηθική», διεισδύοντας στον κοινωνικό ιστό, προκαλώντας ρωγμές στα θεμέλια της παραδοσιακής ετεροφυλικής οικογένειας. Όμως οι υγιείς αντιδράσεις, τόσο από χώρες του εξωτερικού όσο και από φιλόχριστη πατρίδα  μας, δημιουργούν συγκινητικά αναχώματα και υψώνουν το ανάστημα τους, έστω και επώδυνα, στον επαπειλούμενο πνευματικό χειμώνα.
          Η δική μας υποχρέωση: Μετάνοια «εν σάκκω και σπονδώ»!
         

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η ανάλυση του θέματος, έμεινα ευχαριστημένος από το συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το συνέδριο.
Ικανοποίησε μεγάλο κομμάτι εκπαιδευτικών.
Επιτυχία!
Εύγε σε όλους όσους συνετέλεσαν στην διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!
Και του χρόνου περιμένουμε το επόμενο!
Καλή σαρακοστή!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η παρουσίαση!
Εύγε!