Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Γερμανοί πληρώνουν με το δάχτυλο σε ταμεία με σαρωτές αποτυπωμάτων


Πορτοφόλι του μέλλοντος

Εξαιρετικά δημοφιλές αποδεικνύεται στη Γερμανία ένα σύστημα που σαρώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη και αφαιρεί το οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Δεκάδες σούπερ-μάρκετ, καντίνες και μπαρ δέχονται ήδη δακτυλικές πληρωμές.

«Σχεδόν το ένα τέταρτο των πελατών μας πληρώνουν με τα δάχτυλο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Edeka, που εφάρμοσε πρώτη τη νέα τεχνολογία. Η Edeka έχει εγκαταστήσει σαρωτές σε 70 καταστήματά της και σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα σε ακόμα 200.

Παραδόξως, ο νέος τρόπος πληρωμών αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. «Είναι θεόσταλτο δώρο για τους ηλικιωμένους πελάτες, καθώς δεν χρειάζεται να θυμούνται το PIN για να πληρώσουν με τραπεζικές κάρτες, ή να ψάχνουν τα γυαλιά ή τα μετρητά τους», εξήγησε εκπρόσωπος της IT Werke, της εταιρείας που ανέπτυξε το λογισμικό του συστήματος.

Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, οι πελάτες πρέπει να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και να αφήνουν στο κατάστημα τη διεύθυνσή τους και τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Η τεχνολογία συναντά ωστόσο επιφυλάξεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων ή για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η IT Werke σκοπεύει τώρα να εγκαταστήσει σαρωτές και στις καντίνες των σχολείων. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει μια επιπλέον λειτουργία: οι γονείς θα μπορούν να εμποδίζουν αυτόματα τα παιδιά τους από το να αγοράζουν μη υγιεινά τρόφιμα


Με το πρόσχημα της διευκόλυνσης, κυρίως των ηλικιωμένων, φαίνεται ότι σιγά-σιγά η Νέα Τάξη Πραγμάτων εφαρμόζει το σχέδιό της. Στην Ελλάδα ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να κυκλοφορήσει την διαβόητη Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη, δήθεν για εξυπηρέτηση στις εμπορικές μας συναλλαγές. Κάνει έντύπωση όμως το γεγονός ότι ΜΟΝΟ η Ελλάδα έχει λάβει αυτήν την απόφαση και κανένα άλλο κράτος.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα : Γιατί στην Ελλάδα ; Μόνο εδώ υπάρχει φοροδιαφυγή ; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ώστε οι πολίτες να δηλώνουν τις αγορές τους στην εφορία ; Μήπως το πολύπλοκο σχέδιο συλλογής αποδείξεων έγινε επι τούτου πολύπλοκο, ώστε να παρουσιαστεί μετά η Ηλεκτρονική Κάρτα ως η εύκολη λύση ; Έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα η Νέα Τάξη Παραγμάτων ; Ποίος ο ρόλος της κακόφημης "Τρόικας" ; Αληθεύουν οι φήμες ότι στενοί σύμβουλοι του "Πρωθυπουργού" και κορυφαίων "Υπουργών" είναι βασικά και κορυφαία μέλη της Λέσχης Μπίντελμπεργκ ; Ερωτήματα καυτά που περιμένουν απαντήσεις.

Μήπως θα έπρεπε επιτέλους η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος να πάρει, κάποια στιγμή, θέση σε όλα αυτά; Ως μέλη του Σώματος της Εκκλησίας αναμένουμε από την Ιεραρχία επίσημες θέσεις και οδηγίες.


Χ.Γ.Στ.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο Χ.Γ.Στ,

αλλά η επίσημη εκκλησία καθεύδει τον ύπνο του δικαίου. Περί άλλων τυρβάζει και όχι πάντωε για τα σημαντικά.
Λείπει ο Χριστόδουλός μας. Μόνο εκείνος θα είχε το αναάστημα να μιλήσει και α να αντιδράσει. Τοέκανε για τις ταυτότητες και ανάγκασε τον Σημητάκο σε εξευτελιστική λήξη της πρωθυπουργικής του θητείας.
Ο Ιερώνυμος τί κάνει ;

Ανώνυμος είπε...

τι άλλο θα δούμε θεέ μου ;
έλεος πια. έχου βάλει σκοό να μας αφανίσουν τους Ορθόδοξους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέτε κύριε. με μια όμως επισήμανση :δεν φταίει η Λέσχη Μτιλντερμπεργ ια την κατάντια της Ελλάδος. Εμείς φταίμε. Δεν ψήφισε η Λέσχη, ούτε το ΔΝΤ τον ΠΑπανδρεου πρωθυπουργό, όπως σε εισαγωγικά το λέτε, προφανώς ειρωνευόμενοςότι δεν είναι αυτός ο κανονικός πρωθυπουργός, αλλά ανδρίκελο.
Στις εκλογές ο ανόητος ο ελληνικόςλαός ψήφισε και τώρα πληρώνει τα επίχειρα των πράξεών του.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σας.