Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ένα ερώτημα


του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου

Επειδή πολλά ανεπίτρεπτα, απαράδεκτα και ασεβή λέγονται και γράφονται για τον άξιο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα : Μπορείτε να μας δείξετε ένα δημοσιογράφο ή έναν πολιτικό που να έχει κάνει τις καλοσύνες που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Ας μην λένε υποκριτικά πώς η Εκκλησία δεν έχει λόγο. Αν υπήρχε ζωντανή υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδος από άλλους φορείς, η φωνή της Εκκλησίας ίσως θα ήταν περιττή και άκαιρη. Όμως αφού κανείς δεν μιλάει ας μιλήσει ο Άνθιμος.
Σε λίγα χρόνια , όλοι αυτοί που τον κατακρίνουν θα καταλάβουν τί μεγάλη χάρη του χρωστούν.

Τα ίδια έλεγαν και για τον μακαριστό Χριστόδουλο. Να όμως που γέμισαν οι πλατείες της Αθήνας με προσευχόμενους μουσουλμάνους. Τώρα πολλοί θα χτυπούν το κεφάλι τους και θα νοσταλγούν αυτόν που καταδίκαζαν. Εγώ προσωπικά πού τον έβλεπα σαν οποιοδήποτε ιεράρχη και όχι κάτι ξεχωριστό, τώρα τον νοσταλγώ μετά δακρύων(κυριολεκτώ). Τον υπολόγιζαν όλοι. Τώρα μπορεί να βγαίνει ο κάθε Μπουτάρης και να εξουθενώνει τον επίσκοπο Θεσσαλονίκης. Κανένας ιεράρχης δεν είναι δυστυχώς υπολογίσιμο αντίπαλο δέος για τους κυρίους αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση είναι πρόκληση. Σέβομαι τον χώρο και δεν απαντώ. Δεν είμαι όμως και κορόιδο και αγανακτώ όταν διαβάζω τέτοιου είδους υπεράσπιση……

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η Λογοκρισία από το ελεύθερο βήμα του blog.
Τι έχει να μας πει ο κ. Βοϊνέσκος που συχνά γράφει και στην «Σπίθα» για το ΜΕΤΑΘΕΤΟ του κ. Ανθίμου;
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είναι μόνο λόγια. Προκαλώ να μου γράψει ο συντάκτης έστω και ένα έργο του Άνθιμου στην Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Άνθιμος μπορεί να διαθέτει λόγο για όλα τα εθνικά και εκκλησιαστικά θέματα,όμως,πολλές φορές το κάνει με πολύ άκομψο τρόπο,που σκανδαλίζει αρκετούς!Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός να θέλει να ακούν οι άνθρωποι αυτά που λέει!

Δημήτριος Γ. Στανίτσας

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Σ'αυτό συμφωνώ με τον τελευταίο σχολιαστή.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά πρέπει να είμαστε και σοβαροί. Βρίσκω την ερώτηση πολύ χαμηλού επιπέδου. Εξάλλου ο λόγος του Θεού λέει να μη γνωρίζει το δεξί χέρι τι κάνει το αριστερό. Οπότε δεν υπάρχει στο κόσμο μόνο ένας που κάνει τις υπέρτατες καλές πράξεις...Μην τρελλαθούμε τώρα. Αλλιώς βάλτε πλώρη να το ανακηρύξετε άγιο. Ε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Άνθιμο. Κατάφερε να εκλέξει με τις δηλώσεις τους τον Μπουτάρη, και τώρα αυτός σαν ευχαριστία του είπε ότι θα κάνει πολιτική ορκωμοσία. Δηλαδή ο Παναγιότατος κ. Άνθιμος από τις «καλοσύνες» του δεν είδε ο δόλιος καλό.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΧΗ=ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ
ΠΟΥ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ
ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ ΕΙΠΕ ΤΟ
Π Ρ Ω Ι ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-!!!
{ΠΩΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ?!}
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ....
ΟΛΩΣ "ΤΥΧΑΙΩΣ"ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΨΗΦΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ!
3ΟΟ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!


Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ....
ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ+ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ....
ΔΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....!

ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
ΤΑ ΣΥΝασπιστηρια!