Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αποσπάσματα από επιστολές του δολοφονημένου Αρχιεπισκόπου Όσκαρ Ρομέρο



« Δεν πρέπει να αναζητούμε τον μικρό Ιησού στις όμορφες παραστάσεις των χριστουγεννιάτικων φατνών μας. Πρέπει  να τον αναζητούμε ανάμεσα στα υποσιτιζόμενα παιδιά που σήμερα πήγαν για ύπνο χωρίς να φάνε, ανάμεσα στα φτωχά παιδιά που πουλούν εφημερίδες και που θα κοιμηθούν σε κατώφλια σκεπασμένα από εφημερίδες».


          «Όποιος έχει επιλεγεί για τις ανάγκες της κοινωνίας να είναι υπουργός, να είναι πρωθυπουργός, πρόεδρος της δημοκρατίας, να είναι αρχιεπίσκοπος, να είναι υπάλληλος, είναι υπηρέτης του λαού του Θεού.

          Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η συμπεριφορά που πρέπει να δείχνουμε σ’ αυτές τις θέσεις δεν είναι του τύπου: «Εγώ είμαι ο αρμόδιος εδώ! Πρέπει να γίνει αυτό που θέλω εγώ!»
          Είσαι απλώς μία ανθρώπινη ύπαρξη, υπηρέτης του Θεού.
    Πρέπει να είσαι στη διάθεση του Κυρίου και πρόθυμος στο κάλεσμά του να υπηρετείς το λαό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και όχι σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες σου».


      «Η βασιλεία του Θεού είναι ήδη παρούσα στη γη μας μυστηριακά. Όταν έλθει ο Κύριος, η βασίλεια Του θα ολοκληρωθεί. Αυτή είναι η ελπίδα που εμπνέει τους χριστιανούς. Ξέρουμε ότι κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε την κοινωνία, ιδιαίτερα όταν η αδικία και η αμαρτία είναι τόσο βαθειά ριζωμένες, είναι μία προσπάθεια που ο Θεός την ευλογεί, που την επιθυμεί, που ο Θεός  την απαιτεί από μας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά!
Σημαντικά τα όσα είπε.