Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Η τελευταία Θ.Λειτουργία του μακαριστού κ.Γερασίμου.

Στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, αλλά και του προϊσταμένου του Ναού συμπατριώτη μας Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Αντζουλάτου. Ο Άγιος Κεφαλληνίας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο ξεχωριστό αυτό ναό της Βουλιαγμένης που τιμώνται ιδιαίτερα οι παλαιότεροι Άγιοι της Κεφαλονιάς Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων -οι γνωστοί μας Άγιοι Φανέντες- αφού εκεί φυλάσσονται ιερά λείψανα τους, τα οποία παραχώρησε στην ενορία ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων. Στο Κήρυγμα του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λόγια του Αγίου Βασιλείου ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «στις μέρες μας με τόση σύγχυση, με τόσο πόνο η εκκλησία είναι το μεγάλο πανδοχείο, η εκκλησία είναι το μόνιμο ιατρείο, εδώ λαμβάνεις την χάρη του Κυρίου. Και χάρη σημαίνει “τσάμπα”, σημαίνει ωκεανός αγάπης. Και η εκκλησία μας προτρέπει να είμαστε κοντά στη Παναγία που είναι η μάνα μας, ο ιατρός των ψυχών μας».Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι του ναού ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Γλυφάδος, δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού λίγες ώρες πριν την ενθρόνισή του, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σήμερα δεκάδες Κεφαλλονίτες από πολλά σημεία της Αττικής βρέθηκαν κοντά στο νέο τους Δεσπότη.
http://kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ἀββά Ισαάκ τοῦ Σύρου: "Καλύτερα νὰ κατακριθοῦμε μόνο γιὰ μερικὰ στραβὰ πού κάναμε, παρὰ γιὰ τὴν πλήρη ἐγκατάλειψη τοῦ ἀγώνα μας..."

Οταν πέσει ἕνας ἄνθρωπος στὴν ἁμαρτία, σὲ ὁποιαδήποτε ἁμαρτία, δὲν πρέπει νὰ ξεχάσει τὴν ἀγάπη καὶ τὴ στοργὴ τοῦ οὐράνιου Πατέρα του. ...