Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ένα πολύ θλιβερό φαινόμενο



          Η τεχνική πρόοδος στην εποχή μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το δυστύχημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει και η παράλληλη πνευματική πρόοδος. Οι άνθρωποι έγιναν θύματα της τεχνοκρατίας. Εγκατέλειψαν τον αληθινό Θεό και λατρεύουν τα έργα τους. Φυσικές και αναπότρεπτες συνέπειες  μια τέτοιας και άλογης τακτικής  είχε τραγικές συνέπειες, όπως ο ηθικός αναλφαβητισμός, η έλλειψη αυτοσεβασμού, η πλήρης σύγχυση και ασυνεννοησία, η θλίψη, το άγχος και «παν φαύλον πράγμα». Ο τεχνοκράτης άνθρωπος ξεπερνώντας κάθε μέτρο, αγνόησε τις ηθικές αξίες, πίστεψε στον εαυτό του, αποχωρίστηκε από τον Θεό και έχασε την χαρά και την ομορφιά της ζωής.
          Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι φοβερή η παγωνιά της ερημιάς την οποία βιώνει ο άνθρωπος που βρίσκεται αποκομμένος από τη πηγή της ζωής, που είναι ο Χριστός. Είναι πολύ λυπηρό τα φαινόμενο να μένουμε κολλημένοι στο κακό και την αμαρτία, χωρίς να νοιώθουμε την σωτήρια ανάγκη της μετάνοιας. Μια προσεκτική μελέτη της καθημερινής ζωής μάς οδηγεί στη διαπίστωση ότι η ανθρωπότητα παραπαίει και βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή.
Όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του θα συναντήσει  τον πόνο, την απελπισία και την οδύνη. Τα παιδιά μας καθημερινά εκμαυλίζονται και παρασύρονται στην αργία, στα ναρκωτικά, και σε κάθε είδους εγκληματική πράξη. Το ψεύδος και η υποκρισία βρίσκονται  στην πρώτη σειρά. Αλήθεια τι άλλο περιμένουμε για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα σωτηρίας; Πότε επιτέλους θα προβληματισθούμε σοβαρά και θ’ ασχοληθούμε με τον έσω άνθρωπο, με την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου και φυσικά του κοινωνικού συνόλου; 


π. Γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: