Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ !

Δυστυχώς για δεύτερη εβδομάδα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν τα εδάφη της Παλαιστίνης. Από χθες μάλιστα το βράδυ επιχειρούν και χερσαίες δυνάμεις εντός των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι περισσότεροι από 500 νεκροί Παλαιστίνιοι και 2.450 τραυματίες.

Εντύπωση προκαλεί όμως η αδράνεια της παγκόσμιας κοινότητας, ιδίως των λεγομένων μεγάλων δυνάμεων, για την επίλυση του προβλήματος, έστω και της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το Ισραήλ αρνήθηκε την επίσκεψη κλιμακίου Ελλήνων και Κυπρίων χειρουργών, οι οποίοι μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό υλικό και είχαν σκοπό να ξεκινήσουν αμέσως χειρουργεία σε νοσοκομεία της Παλαιστίνης.

Οι όποιες εδαφικές διαφορές υπάρχουν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης θα μπορούσαν κάλλιστα να επιλυθούν μέσω της διπλωματικής οδού. Τέτοιο ματοκύλισμα όμως ήταν απαραίτητο ; Ήταν απαραίτητο να πληρώσουν αθώα παιδάκια ; Αλλά, ακόμα και αν ήταν απαραίτητο για τους Ισραηλινούς, χρειάζεται πολλή ευαισθησία να επιτρέψεις την είσοδο σε άοπλους γιατρούς για να περιθάλψουν τους τραυματίες ; Από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν επιβεβλημένη η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων προκειμένου οι αντίπαλοι να συλλέξουν τους τραυματίες και τους νεκρούς.

Ευχόμαστε ο Κύριος να φωτίσει τους Δυνατούς της γης να σταματήσουν ΤΩΡΑ την αιματοχυσία στην Παλαιστίνη. Αλλιώς, το αίμα των αθώων παιδιών θα βαρύνει τις συνειδήσεις όλων αυτών που επιδεικτικά καθυστερούν να επέμβουν για να σταματήσει ο πόλεμος, όπως ακριβώς το ΄΄αίμα Αυτού επ΄αυτών και επί τα τέκνα αυτών΄΄ βάρυνε και βαραίνει ακόμα τους Εβραίους για την Σταύρωση του Χριστού.







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια τώρα το κράτος και οι πολίτες του Ισραήλ νιώθουν την καθημερινή απειλή των τρομοκρατών της Παλαιστίνης. Η Διεθνή Κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει την «άμυνα» του Ισραήλ εναντίων των εξτρεμιστών τρομοκρατών για να υπάρξει η ειρήνη την οποία μετά πάθους και θυσιών επιθυμούν οι ισραηλινοί. Ο Θεός θα νικήσει τους εχθρούς του και το κράτος του Ισραήλ θα δοξαστεί «και δόξαν λαού Σου Ισραήλ».

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η υποκρισία από τις "Μεγάλες δυνάμεις"
Ντροπή για την σημερινή λοινωνία αυτά τα πράγματα...
Ντροπή...
Ας προσευχυθούμε όλοι για τους ανθρώπους αυτούς...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είδους "άμυνα" επιδεικνύει το Ισραήλ θανατώνοντας αθώους ανθρώπους και παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή θα αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες; Αυτοί είναι αποφασισμένοι να μη λυπηθούν ούτε τη δική τους τη ζωή και θα λυπηθούν τις ζωές των άλλων; Ας μην υποκρινόμαστε τόσο... Όσο για το Θεό αυτός δεν έχει εχθρούς γιατί αγαπά τους πάντες εξ ίσου... ο Διάβολος και τα όργανά του τον έχουν εχθρό. Επομένως και οι πραγματικοί άνθρωποι του Θεού δεν εχθρεύονται κανέναν ούτε και τους ...εχθρούς τους (=αυτούς που τους μισούν) ακόμα, άρα λοιπόν και από αυτή την άποψη οι ενέργειες του Ισραήλ είναι απαράδεκτες και θυμίζουν το...τζιχάτ των εχθρών τους με τους οποίους απ΄ ότι φαίνεται έχουν κοινές αντιλήψεις. Αυτές οι αντιλήψεις όμως δεν χαρακτηρίζουν σε καμμιά περίπτωση ανθρώπους του Θεού και επομένως δε δικαιολογείται πλέον ο τίτλος "λαός του Θεού" για τους Ισραηλίτες. Άλλωστε ορθοδόξως "λαός του Θεού" και "Ισραήλ" ακόμα μετά Χριστόν είναι οι Ορθόδοξοι (οι οποίοι όμως δεν κάνουν γενοκτονίες...).