Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Σοκ από την ομολογία Τούρκου ηθοποιού

Ο τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς

Σοκ στην κοινή γνώμη της Κύπρου έχει προκαλέσει η ομολογία τούρκου ηθοποιού για τη θηριωδία και τη βαρβαρότητα σε βάρος Ελληνοκυπρίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι "αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία παραβίασε τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ενώ ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, ανέφερε ότι "είναι η πρώτη φορά που κάποιος παραδέχεται πως είναι ένοχος για τις δολοφονίες" και υπογράμμισε ότι "η νέα αυτή μαρτυρία αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει ότι υπεύθυνη για τις δολοφονίες είναι η Τουρκία".

Είπε, επίσης, ότι αν ο Τούρκος ηθοποιός προέβη στην ομολογία από τύψεις συνειδήσεως, πιθανό να είναι διατεθειμένος να πει και περισσότερα αποκαλύπτοντας ονόματα στρατιωτικών και άλλα στοιχεία, που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των δέκα Ελληνοκυπρίων.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν με ανακοινώσεις τους και οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ενώ η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων ζητά να κληθεί ο Τούρκος ηθοποιός να καταθέσει στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

Πηγή : skai.gr

Και οι ταλαίπωρες, μαυροντυμένες , χαροκαμένες μάνες των αγνοουμένων περιμένουν ακόμα δικαίωση ή τουλάχιστον ενημέρωση για το που βρίσκονται θαμμένοι οι δικοί τους !!!


Καρτερούμεν μέραν νύχταν
Να φυσήσει ένας αέρας
Σ' τουν' τον τόπον πον καμμένος
Τζι' εν θωρεί ποττέ δροσιάν

Για να φέξει καρτερούμεν
Το φως τζιείνης της μέρας
Πον' να φέρει στον καθέναν
Τζιαι δροσιάν τζιαι ποσπασιάν


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανακαλεί, μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε σκοτώσει δέκα άτομα, με πρώτο, έναν 19χρονο αιχμάλωτο στρατιώτη. Δηλώνει ότι επρόκειτο για σενάριο που έχει γράψει.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «τα όσα ανέφερα στην εκπομπή, ότι σκότωσα δέκα άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν αιχμάλωτος, είναι ένα σενάριο που έχω γράψει εγώ, για να δείξω τις κακές συνθήκες, τη στυγνότητα και τη βαναυσότητα του πολέμου. Δεν είχα την ευκαιρία, όμως, να πως πρόκειται για σενάριο, διότι η εκπομπή έκανε διακοπή για διαφημίσεις και στη συνέχεια τελείωσε.

»Τα όσα ανέφερα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα θα δείτε και την ταινία, για την οποία έχω γράψει το σενάριο» συνέχισε.

Την ανακοίνωση περί ανάκλησης, μετέδωσαν οι ιστοσελίδες των εφημερίδων Hurriyet και Milliyet.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο ηθοποιός δήλωσε ότι στο μυαλό του «ανακατεύτηκε η πραγματικότητα με το σενάριο».

«Τους ανθρώπους που σκότωνα στο σενάριο», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό, «τους περιέγραψα σαν να τους σκότωνα στην πραγματική ζωή, θέλοντας να σοκάρω τους ανθρώπους που είχα απέναντί μου, ώστε να δω την αντίδραση του σεναρίου μου πάνω σε αυτούς».

Ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς, κατά τη διάρκεια εκπομπής στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Kanal Turk, είχε πει ότι κατά την εισβολή, ο διοικητής του, του είχε δώσει εντολή να σκοτώσει.

Ο Ολγκάτς είπε ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν ένας στρατιώτης αιχμάλωτος, μόλις 19 χρόνων. «Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο. Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα» διηγήθηκε ο Τούρκος ηθοποιός.

«Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα, έκανα ψυχολογική θεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα» πρόσθεσε στην εκπομπή.

Αρθρογράφος της Hurriyet αναφέρει ότι «αν δεν τα έχει σκαρφιστεί ο ηθοποιός για λόγους διαφήμισης, πρόκειται για έγκλημα πολέμου».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Υποθέτω πώς θα χρησιμοποιήσουν από σήμερα οι Eλληνοκύπριοι τις δηλώσεις αυτές».

Από την άλλη, προσθέτει η εφημερίδα, αν τα λόγια αυτά δεν είναι προϊόν πλούσιας φαντασίας, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει για τον κ. Ατίλα, ο δρόμος της φυλακής.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι απειληθηκε η ζωη του που ως συνηθως κανουν ποι τουρκοι για αυτο τα ανακαλεσε...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πολύ απλό. Γι' άλλη μιά φορά επενέβησαν οι μυστικές υπηρεσίες και το θεματάκι το κουκούλωσαν, Εδώ οι Τούρκοι τόσα χρόνια είχαν την Εργκένεκον που έδενε και έλυνε σε όλο το κράτος τους, έναν ηθοποιάκο της κακιάς ώρας δεν θα μπορούσαν να τακτοποιήσουν ;
Τουλάχιστον έχει σημασία οτι ακούστηκε σε όλο το κόσμο το θέμα της εισβολής και της αγριότητας των Τούρκων κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο μας.

Ανώνυμος είπε...

ο τουρκος ηθοποιος αττιλα ολγκατς που ομολογησε οτι δολοφονουσε ελληνοκυπριους αιχμαλωτους πολεμου το 1974 και που η ομολογια του υπαρχει σε βιντεο τουρκικου καναλιου,θα διωχθει ως εγκληματιας πολεμου-αυτος και ο ...
διοικητης του που του εδωσε τις διαταγες-στο ποινικο δικαστηριο της Χαγης;
η τουρκικη εφημεριδα hurriet ηδη το προτεινε.εμεις και δη το αρμοδιο υπουργειο μας θα το απαιτησουμε;η μηπως θα το καταπιουμε κι αυτο;αυτα τα παλληκαρια μας δολοφονηθηκαν,δεν πρεπει καποτε αυτοι και οι συγγενεις τους να δικαιωθουν;24 ωρες μετα την αποκαλυψη του γεγονοτος το αρμοδιο υπουργειο μας τηρει σιγην ιχθυος. α κ ο υ ε ι κ α ν ε ι ς ;
οι δολοφονοι των Ισαακ και Σολωμου δεν ειχαν ποτε καμμια συνεπεια."