Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Πειραιώς Σεραφείμ : τα σουλτανάτα-κόμματα !

Οι πολιτικοί μας το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους. Κατεβαίνουν στο εκλογικό σώμα με τους νόμους της αγοράς: τι θέλει ο πολίτης να ακούσει αυτό του λένε.

Δεν υπάρχουν θεσμοί για την δημοκρατική οργάνωση των κομμάτων και οι βουλευταί αναγκάζονται για να επιβιώσουν να γίνονται κόλακες του εκάστοτε αρχηγού και υποχείρια της νομενκλατούρας και ολιγαρχίας που κυβερνά το κάθε κόμμα. Όλα τα κόμματα έχουν αφόρητη και εξουσιαστική δομή και ιεραρχία με μία απόλυτη αυθαίρετη κορυφή και αυθεντία, που δεν ανέχεται την άλλη φωνή και την κριτική.

Το κάθε κόμμα μικρό η μεγάλο αποβαίνει «σουλτανάτο» με αποτέλεσμα να έχει απόλυτο δίκιο ο πολύς Μουζέλης που είπε: «Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι κομματοκρατία».

Η κατ’ επίφασιν δημοκρατία μας ουσιαστικά είναι η απολυταρχία του ενός ανδρός, του εκάστοτε αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, που επιβάλλει μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, εφ’ όσον διορίζει και απολύει αυθαίρετα και κατά βούλησιν τα μέλη της Κυβερνήσεως, της εκτελεστικής εξουσίας, θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος με απλή δήλωσή του τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο του θεατού ελληνικού λαού και επιλέγει την κομματικά προσκειμένη διοίκηση της Δικαιοσύνης, που με την σειρά της δια του ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου διοικεί τη δικαστική λειτουργία με προαγωγές και μεταθέσεις, με προφανές αποτέλεσμα η περίφημος διάκρισις των εξουσιών του Μοντεσκιέ να μένει μόνο προς ακαδημαϊκή ενθύμιση.



Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: