Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Καλή Μεγάλη Σαρακοστή !


Από 14 Φεβρουαρίου μπαίνουμε στην περίοδο της νηστείας και της πνευματικής ασκήσεως της Σαρακοστής.

Για τον χριστιανό η κάθε ημέρα είναι χρόνος ευλογίας από τον Θεό. Γνωρίζει ότι ο χρόνος είναι « συνεσταλμένος», δηλ. περιορισμένος και ότι στο μικρό διάστημα της ζωής πρέπει να τελειοποιείται ακολουθώντας τις εντολές του ευαγγελίου. Και επειδή συναισθάνεται την πνευματική πτώχεια και αδυναμία ζητεί από τον Θεό των φώτων να του δοθεί άνωθεν «πσα δόσις γαθή καί πν δώρημα τέλειον».

Τι ωραιότερο και ωφελιμώτερο να ζητάμε από τον Θεό και να εθίσουμε τα παιδιά μας στην προσευχή, να μας δίνει ο Θεός καθημερινά «τήν νωθεν σοφίαν» που είναι «γνή, ερηνική, πιεικής, επειθής καί καρπν γαθν, διάκριτος καί νυπόκριτος ( Ιακ. 3,17)

Αυτή την άνωθεν σοφίαν ευχόμεθα εις όλους τους φίλους επισκέπτες του ιστολογίου μας.


Πρωτ. Γ. Στανίτσας


6 σχόλια:

Anastasios είπε...

Εύχομαι ολόψυχα Καλή κι Ευλογημένη Σαρακοστή, με πλούσια πνευματική καρποφορία!

Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση, αν μπορείτε να δημοσιεύετε ανά εβδομάδα ή όπως αλλιώς σας είναι εύκολο ημέρες και ώρες ακολουθιών του ναού. Ευχαριστούμε θερμά. Καλή Σαρακοστή με την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Σαρακοστή πάτερ και να εύχεσθε.
Το στάδιο των αρετών άνοιξε και σε μας εναπόκεινται η διάθεση και το πείσμα για την κατάκτηση αυτών. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και το μονοπάτι πολύ ανηφορικό. Με τις ευχές σας και τη Χάρη του Θεού είθε να τα καταφέρουμε.

Αναστάσιος είπε...

Ο π. Αλέξανδρος Σμέμαν γράφει «Η Εκκλησία μας με τις διατάξεις και το πνεύμα της λατρείας της Μεγάλης Σαρακοστής μας μεταβιβάζει το νόημα της μοναδικής αυτής περιόδου. Είναι μια υπέροχη προσκυνηματική πορεία προς τις πηγές της ορθόδοξης πίστης, είναι μια εκ νέου ανακάλυψη του ορθόδοξου τρόπου ζωής.».
Παρακαλώ π. Γερασιμάγγελε για την ευλογία και τις προσευχές σας ώστε να προσεγγίσω έστω και στο ελάχιστο το νόημα αυτής της περιόδου.
Την ευχή σας.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

να ευχεσθε πατερ..για τους απανταχου γης ορθοδοξους..

Περιοδικό "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" είπε...

Καλή Σαρακοστή πάτερ, σε εσάς και σε όλους τους αναγνώστες σας.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας...