Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!



Με τους παχυλούς μισθούς τους βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος και δουλεύουν μόνο 9 μήνες τον χρόνο! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν....baby-sitting (προσέχουν τα παιδιά μας)!
Μπορούμε να πετύχουμε να το κάνουν με λιγότερο από τον βασικό μισθό.
Κάτι τέτοιο θα ήταν δίκαιο. Θα τους έδινα 3 ευρώ την ώρα και μόνο για τις ώρες που δουλεύουν και όχι για όλο τον χρόνο.

Αυτό σημαίνει 15ευρώ την ημέρα (8:15 πμ to 1:30 μμ ).
Κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώνει 15ευρώ την ημέρα στους δασκάλους που κρατάνε τα παιδιά του.
Τώρα πόσα παιδιά διδάσκουν την ημέρα; Γύρω στα 25; Δηλαδή 15Χ25=375 ευρώ την ημέρα.. Όμως θυμηθείτε δουλεύουν μόνο 180 μέρες τον χρόνο! Δεν πρόκειται να τους πληρώνουμε για να κάνουν διακοπές!!!

Για να δούμε...αυτό είναι 375 Χ 180 = 67.500 ευρώ τον χρόνο.
(Περίεργο! μάλλον η αριθμομηχανή μου θέλει μπαταρίες!)
Και τι γίνεται με τους δασκάλους ειδικής αγωγής και αυτούς που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους;
Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι θα τους πληρώνουμε το βασικό ωρομίσθιο που για λόγους στρογγυλοποίησης είναι 7ευρώ. αυτό σημαίνει 7 επί 5 ώρες επί 25 παιδιά επί 180 μέρες= 157.500 ευρώ τον χρόνο!

Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ!
Κάτι είναι σίγουρα λάθος!
Κάντε ένα δάσκαλο να χαμογελάσει* στείλτε το σε κάποιον που καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι Δάσκαλος!!!
( Μέσος μισθός Δασκάλου 20,000/180 μέρες = 111 ευρώ την ημέρα /25 μαθητές = 4.44/5 ώρες = 0.88 ευρώ την ώρα ανά μαθητή.) Τρομερά φτηνή φροντίδα και φύλαξη παιδιών και από πάνω μορφώνουν και τα παιδιά σας. Τρελό εεε;

Τα νούμερα από την αρχική δημοσίευση έχουν αλλάξει για να ταιριάζουν με τον μέσο μισθό των δασκάλων στην Ελλάδα!

“Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του” J.F. Kennedy






ΝΕΑΝΙΑΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το άρθρο θέλει να πεί πως οι δάσκαλοι αμείβονται λίγο. Θα ήθελα να επισημάνω όμως, ότι το συνολικό πακέτο παροχών που απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, είναι πολύ καλό, συγκρινόμενο με άλλα επαγγέλματα. Αυτό φαίνεται από την προτίμηση των νέων στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού, και από τις πολύ μεγάλες βάσεις των παιδαγωγικών σχολών. Αυτό όμως δεν συνέβαινε σε άλλες εποχές, που όμως είχαμε καλύτερη παιδεία σε σχέση με την σημερινή.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Που τα βρίσκεις βρε Ν.εανία.Σ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε καμία περίπτωση ο μισθός του δασκάλου δεν φτάνει τις 20.000!Ούτε 15.000 δεν είναι!Το έργο του δασκάλου αφού είναι εύκολο γιατί δεν το κάνουν όλοι;;;;Γιατί δεν διαβάζανε για να πετύχουνε στο πανεπιστήμιο;;Αφού είναι τόσο εύκολο γιατί χρειάζεται 4 χρόνια σχολής στα ΑΕΙ για να την μάθεις;!!!!!!!!!!!!Όλοι βγαίνουν και μιλάνε αλλά κανείς δεν έρχεται στην τάξη να αποδείξει αυτά που λέει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΡΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΒΡΑΧΕ, όταν η φοίτηση στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες ήταν 2 χρόνια, και ο μισθός του δασκάλου ήταν ακόμα μικρότερος από τον σημερινό, είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαίδευση.
Βέβαια τότε είχαμε και επιθεωρητές, ενώ σήμερα όλοι το επάγγελμα του δασκάλου δεν έχει κανέναν απολύτως έλεγχο, με ολέθριες επιπτώσεις για τα παιδιά μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις και άνθρωποι που δουλεύουν με πολύ φιλότιμο και επίσης ότι για το σημερινό κατάντημα της Παιδείας δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι αλλά είναι θέμα κυρίως θέμα διοικητικό. Εν πάση περιπτώσει, μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην Παιδεία, με ακόμα λιγότερα χρήματα, όπως παλιά. Αυτό άλλωστε πετυχαίνουν και τα Ιδιωτικά Σχολεία, με το ίδιο ή και χειρότερο προσωπικό, αλλά με πολύ αυστηρή διοίκηση.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Στα ιδιωτικά το καθεστώς είναι αυτό του μπαμπούλα!Δεν νομίζω να θέλουμε να γυρίσουμε σε τέτοιες εποχές!Άλλωστε αυτοί που εργάζονται μακρυά από το σπίτι τους ανήκουν στην γενιά των 700 ευρώ λόγω ενοικίου εισιτηρίων κτλ.Όσον αφορά στα επιδόματα,αυτά είναι τρίχες!!!40 ευρώ το μεταπτυχιακό,40 ευρώ το παιδί!!!!!!0 ευρώ το proficiency σε οποιαδήποτε γλώσσα!Λες και οι γονείς των δασκάλων δεν πλήρωναν για να μάθουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες.................Μήπως να προσφέρουμε υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ;;;;;;;;

ΒΡΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βράχο,
κάνεις λάθος. Το επίδομα του δημοσίου εκπαιδευτικού για το 1ο παιδί είναι 16 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρώ!!! για το 2ο άλλα 16 Ολόκληρα και στο τρίτο το κράτος κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ : 50 ΕΥΡΩ.
Άντε και σε καλή μεριάααααααααα!

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Τα τρώτε μεταξύ σας και μετά δεν μένει τίποτα για μας.
ΕΞΩ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο δάσκαλός μου δεν είχε ούτε μεταπτυχιακό ούτε proficiency. Είχε όμως επιθεωρητή. Και η εκπαίδευσή του διετής, τα χρόνια εκείνα.
Και εμείς μαθαίναμε καλύτερα τότε.
Μαθαίναμε ορθογραφία, αντιγραφή, καλλιγραφία, ΑΝΑΓΝΩΣΗ, αριθμητική, ιστορία, θρησκευτικά, γεωγραφία ...
Τώρα τα παιδιά μου απολαμβάνουν τους καρπούς των εκπαιδευμένων με μεταπτυχιακό και proficiency ... Και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι Google-Copy-Paste-Print.
Το εκπληκτικό είναι ότι συνάντησα και δασκάλους που εργάστηκαν και φιλότιμα στα παιδιά μου. Ευτυχώς δεν λείπει το φιλότιμο, αλλά όμως σπανίζει.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Αλήτες......Γιατί δεν μπαίνει κάποιος φυλακή;;;;;;

Βράχος

Ανώνυμος είπε...

που εισαι ρε βραχε σε χασαμε!!!!
για να σχολιαζεις με παθος μαλον εκπαιδευτικος θα εισαι!!!!
αντε καλη συνεχεια στην δουλεια σου...

Ανώνυμος είπε...

Η γενικότερη απαξίωση του σχολείου, στις ημέρες μας, είναι επόμενο να μετατρέπεται και σε απαξίωση των εκπαιδευτικών. Από τη μια δεχόμαστε ότι η διδασκαλία είναι ευγενές λειτούργημα απαραίτητο για τον πολιτισμό μας και το μέλλον του, από την άλλη όμως εύκολα κατηγορούμε το σχολείο και τους ανθρώπους χάρη στους οποίους υπάρχει και λειτουργεί. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, δεν πληρώνεται ούτε από το "πακέτο παροχών", που τόσο κυνικά αναφέρεται, ούτε από τα χρήματα του μισθού του, που μειώνεται για να ξεπεράσουμε την κρίση. Πληρώνεται βλέποντας τα παιδιά να προκόβουν, να αποκτούν δεξιότητες και να πετυχαίνουν στόχους στη ζωή τους. Πώς όμως γίνεται να προκόψει ένα παιδί όταν συνεχώς ακούει την κοινωνία, τους φίλους του, ακόμα και τους ίδιους τους γονείς του να υποτιμούν το σχολείο του και να το απαξιώνουν;

Ανώνυμος είπε...

Η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχώς επιθυμεί μεγαλύτερη απόδοση στη δουλειά με συνεχώς λιγότερα χρήματα.Γίνεται αυτό;Συνέχεια;
Εδώ υποστηρίζει το Υπουργείο(επίσημη δήλωση) ότι για το δημόσιο συμφέρον και το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ οι τάξεις να γίνουν 28-30 ατόμων..........
Από εκεί και πέρα τι άλλο να πεις...........!!!!!!!!!


Βράχος