Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου


Τον τελευταίο καιρό φρικτά και απάνθρωπα εγκλήματα, που έχουν σχέση με τα πάθη της φιληδονίας, της φιλαργυρίας και της φιλοδοξίας, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Όλοι φρίττουν, ανησυχούν και διερωτώνται: «Πού πάμε;», τα δε μέσα μαζικής ενημερώσεως σπεύδουν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους και να καταδικάσουν με βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς τους ταλαίπωρους εγκληματίες. Κανείς όμως δεν κάνει λόγο για τους ηθικούς αυτουργούς. Γιατί άραγε; Διότι απλούστατα, ηθικοί αυτουργοί είναι οι κατακρίνοντες και καταδικάζοντες τους εγκληματίες. Και εξηγούμεθα.

Ηθικοί αυτουργοί είναι οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών, που προβάλλουν πλήθος σεξουαλικών αθλιοτήτων και ανωμαλιών και έργα τρόμου, σατανισμού και παντοειδών εγκλημάτων. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι παραγωγοί και οι έμποροι των πορνο-βίντεο και εγκληματο-βίντεο. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι υπεύθυνοι των ραδιοφωνικών σταθμών, που μεταδίδουν αισχρές εκπομπές και σιχαμερά τραγούδια. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι εκδότες πορνο-περιοδικών και άλλων κοσμικών περιοδικών και εφημερίδων, που είναι γεμάτα από βρωμερές εικόνες και εμετικά διηγήματα. Ηθικοί αυτουργοί είναι οι κουλτουριάρηδες γιατροί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, λογοτέχνες και καλλιτέχνες, που θεωρούν και κηρύττουν σα φυσιολογικές τις σεξουαλικές παρεκτροπές. Ηθικοί αυτουργοί είναι, τέλος, όσοι μπορούν να σταματήσουν την προβολή της αθλιότητας και της αγριότητας και δεν το κάνουν.

Τίθεται τώρα το ερώτημα: «Υπάρχει δικαιοσύνη στην πατρίδα μας;». Αν ναι, τότε απαιτούμε, εδώ και τώρα, οι ηθικοί αυτουργοί να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να τιμωρηθούν αυστηρά για το καταχθόνιο, ψυχοφθόρο και εθνοκτόνο έργο τους.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ.Νίκο.
Τα λέτε πολύ ωραία.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ποιός θα καταγγείλει; Ποιος εισαγγελέας έχει τα κότσια να τα βάλει με τους μεγαλοεκδότες με τους κουλτουριάρηδες; Ακόμη και οι (μερικοί) της Εκκλησίας τα ίδια κάνουν; Πάντως ως το ιδεατό συλλογισμό-σκέψης συγχαρητήρια