Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Ο Κονίτσης Ανδρέας ανησυχεί για την πορεία των εθνικών θεμάτων


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:« Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως, την οποία διέρχεται η Χώρα μας, τα εθνικά θέματα έχουν τεθή στο περιθώριο. Προσωπικώς, δεν με φοβίζει η κακή πορεία των οικονομικών. Με φοβίζει και με προβληματίζει η υποβάθμιση των ζητημάτων, που αφορούν στην πορεία του Έθνους. Έτσι:

1) Καθηγήτρια που διδάσκει σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες, εγνωστοποίησε τα εξής συγκλονιστικά : «Κατά καιρούς ρωτάω του μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς (αλλοδαπούς) μαθητές είναι ίδια για όλους : - Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας !». Το οδυνηρό είναι, πως πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν γεννηθή στην Ελλάδα και είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Όπως δε διεπίστωσε η εν λόγω καθηγήτρια, τα παιδιά αυτά δεν παραδέχονται με κανένα τρόπο την Ελλάδα για πατρίδα τους...

2) Φαίνεται να υπάρχη σχέδιο του ΥΠ.ΕΞ. για αλλαγή της Ελληνικής Σημαίας, ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.

3) Η Άγκυρα συνεχάρη την Ελληνική Κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήση τα πάσης φύσεως μηχανοκίνητα και βαρέα όπλα από τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Εξήγησε δε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο Αιγαίο και την Μεσόγειο βαρέα όπλα γιατί πρέπει να υπάρχη ειρήνη ! Κι’ αυτό το λέει η Κυβέρνηση του πλέον στρατοκρατικού και υπερεξοπλισμένου κράτους ... Τέλος,

4) Όπως γράφτηκε στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο, όλοι όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια, ανεξαρτήτως αν είναι και κατά το γένος Έλληνες, θα μπορούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και να γίνουν αξιωματικοί η υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχω την αίσθηση ότι επάθαμε παράκρουση. Γιατί όλα αυτά - που είναι λίγα από τα πολλά που συμβαίνουν - δείχνουν ότι η Ελλάδα μας βαδίζει κατά κρημνών, αφού την έχουμε μεταβάλει σε «ξέφραγο αμπέλι».

Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και φωνάζω με όλη την δύναμη των πνευμόνων μου : Αδελφοί μου συνέλληνες, ας ξυπνήσουμε από την ραστώνη και την αδιαφορία. Η οικονομική κρίση θα περάση, όπως πέρασαν κι’ άλλες παρόμοιες η και χειρότερες, κατά το παρελθόν. Τώρα κινδυνεύει η Πατρίδα μας. Τώρα πολεμούνται τα όσια και τα ιερά, με τα οποία, αιώνες τώρα, γαλουχήθηκε το Γένος των Ελλήνων και μεγαλουργούσε. Οι Έλληνες χωρίς ψωμί ζουν. Δεν ζουν, όμως, χωρίς Χριστό και Ελλάδα. Τέρμα η αδιαφορία και η αδράνεια. Έχουμε τεράστια ευθύνη στους προγόνους μας που μας παρέδωσαν ελεύθερη και εθνικά υπερήφανη την Ελλάδα. Έχουμε, όμως, ακόμη πιο μεγάλη ευθύνη για την γενιά που έρχεται. Από τα βάθη των αιώνων ακούγεται βροντερή η προσταγή : «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Για την Πατρίδα, για την Ορθοδοξία, για τις εθνικές μας παραδόσεις ας αγωνιζώμαστε ο καθένας μας απ’ το μετερίζι του. Ο Θεός και η Υπέρμαχος του Έθνους μας Στρατηγός να σκέπουν, να φρουρούν και να προστατεύουν την Ελληνική μας Πατρίδα «εκ λύκων λυμαινομένων αυτήν»


Amen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: